Συγκλονιστική εμπειρία οι «Βάκχες»,  το αντιπολεμικό έργο του Ευριπίδη με γνήσια διονυσιακή υπόθεση σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαθεοδώρου το οποίο μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα στο Αρχαίο Θέατρο της Μεσσήνης, παρουσιάστηκε στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015 στις 21:30.

Επρόκειτο για έναν ακόμη σταθμό μιας μοναδικής περιοδείας ενός από τα διασημότερα έργα του Αρχαίου Δράματος, τις «ΒΑΚΧΕΣ» του Ευριπίδη. Το έργο ήταν μια sui generis τραγωδία, αφού είναι η μοναδική σωζόμενη με διονυσιακό θέμα και συνδίασε συγκλονιστική ένταση και απαράμιλλη τεχνική αρτιότητα.

Παράσταση λιτή και χωρίς καμία διάθεση για εντυπωσιασμούς, καθώς το κείμενο του Ευρυπίδη είναι δυνατό και οι ήρωες κατ’ εξοχήν τραγικοί.


Αξίζει να αναφερθεί ότι η εξαιρετική αυτή παραγωγή  του Πειραϊκού Θεάτρου Δημήτρης Ροντήρης και της Εταιρεάις Ανθός αποτελεί την πρώτη παράσταση αρχαίου δράματος η οποία έχει μεταφραστεί τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή νοηματική γλώσσα. Η πρωτοποριακή υλοποίηση περιλάμβανε επί σκηνής live ερμηνεία του έργου στη νοηματική γλώσσα από τον εξαιρετικό ειδικό μεταφραστή Στράτο Πατρινό καθ’΄ολη την διάρκεια της παράστασης από το άκρο της σκηνής, του οποίου η ενσωμάτωση στο έργο έδωσε μοναδικότητα στην όλη εκτέλεση.

Επιβλητικές οι ερμηνείες του Σπύρου Φωκά και της Τιτίκας Σαριγκούλη, πολύ καλός ο Αλέξης Μαρτζούκος στον ρόλο του Τειρεσία και ο Χρήστος Σάββας ως Κάδμος ενώ εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε ο Χορός με προεξάρχουσες τις συμπόλιτισσες μας Μαρία Μανόνα και Κατερίνα Χολή.

Εξαιρετική η παρουσίαση του Διόνυσου από δύο ταλαντούχους ηθοποιούς την Κυριακή Υψηλάντη και τον Βασίλη Ζώη ενώ τέλος πολύ θετικά σχόλια απέσπασε η Χριστίνα Καζαντζή με την παρουσία της και την μελωδικότητα της φωνής της.