Σπούδασε στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών όπου αποφοίτησε το 2008 στην πρώτη δεκάδα του έτους. Aπό το 2010 εξασκεί το επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού, διατηρώντας ιδιωτικό γραφείο. Έχει ακόμα πτυχίο σκηνοθεσίας και ειδικών δυνάμεων και δεν σταματάει πουθενά...

Πέρασε στο Οικονομικών Επιστημών μετά από γραπτές πανελλήνιες εξετάσεις!

Ο λόγος για τον Πατρινό Γιάγκο Ραυτόπουλο...

 

Όπως είπε στο patrasevents.gr

P.E. Γιατί όχι κατατακτήριες;

Γ.Ρ. «Δεν μου αρέσει οταν κόβεις δρόμο...Λογική του στύλ ας πάω αεροπορία, ναυτικό να λουφάρω, να βρώ τον γνωστό, την εύκολη λύση κ.λ π. Είναι σκεπτικό νεοελληνάρα που καταδικάζω όχι με θεωρία αλλά και με τις πράξεις. Πράξεις που προσπαθούν να εμπνεύσουν «νέα σπίρτα» που δεν πιστεύουν πως μπορούν να το κάνουν.

Για όσους γνωρίζουν από μέσα το Πανεπιστημιακό καθηγητικό κατεστημένο, οι κατατακτήριες σε μεγάλο βαθμό έχουν καταντήσει ένα μαγαζάκι των καθηγητών που επιλέγουν θέματα και διορθώνουν γραπτά των εκλεκτών που επιλέγουν αυτοί να τους περάσουν με κομματικά κριτήρια ή πουλώντας τις θέσεις αυτές σε όσους τους επιλέγουν για να κάνουν ιδιαίτερα.

Οι πανελλήνιες από γενικό λύκειο και όχι νυχτερινό ήταν, είναι και θα είναι ο έντιμος δύσκολος ανηφορικός δρόμος που με έφτασε ως εδω και ήταν πρόκληση 15 χρόνια μετά την τότε αρίστευση να επιχειρήσω να τον ξαναδιαβώ»

P.E. Γιατί οικονομικά;

Γ.Ρ. «Το 2001 πριν τους Ολυμπιακούς που χτιζόταν όλη η Ελλάδα επέλεξα το πολυτεχνείο τη σχολή Πολιτικών μηχανικών. 15 χρονια μετά που η Ελλάδα καταστρέφεται οικονομικά θεωρώ πως οι γνώσεις που θα λάβω θα βοηθήσουν στην βαθύτερη κατανόηση, του πώς μπορώ πραγματικά να βοηθήσω σε αυτό το αδιέξοδο. Δεν σας κρύβω πως στην απόφαση αυτή ρόλο έπαιξε και η προσωπικότητα του Βαρουφάκη με τον οποίο ταυτίζομαι απεριόριστα».