Φέτος η Alfa Romeo αποφάσισε να γιορτάσει τον Άγιο Βαλεντίνο αποκαλύπτοντας την έκδοση παραγωγής του πιο όμορφου αυτοκινήτου της χρονιάς!

Αν θεωρείτε πως το αυτοκίνητο δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα μεταφορικό μέσο, ξανασκεφτείτε το. Η, καλύτερα, αφιερώστε μερικές στιγμές χαζεύοντας τις φωτογραφίες της νέας Alfa Romeo 4C, στην τελική της πλέον μορφή παραγωγής.

Για το γούστο και την καλαισθησία των Ιταλών πολλά έχουν γραφτεί, εδώ όμως πραγματικά ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Πόσο μάλλον αν στο οπτικό αυτό αποτέλεσμα συνδέσει κανείς την ιστορία του ονόματος που κουβαλά το συγκεκριμένο μοντέλο αλλά και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Αυτό λοιπόν είναι το νέο μικρό supercar της Alfa Romeo, το οποίο θα πραγματοποιήσει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στην προσεχή έκθεση της Γενεύης. Η έννοια του «μικρού supercar» ίσως να ακούγεται αστεία, στην πράξη όμως περί τέτοιου πρόκειται.

Ξεκινώντας από τις διαστάσεις, η 4C δεν ξεπερνάει τα 4 μέτρα σε μήκος, τη στιγμή που το πλάτος της αγγίζει τα 2 μέτρα και το ύψος φτάνει μόλις τα 1,18 μέτρα.

Το μεταξόνιο, με τη σειρά του, είναι μικρότερο από 2,4 μέτρα. Πρόκειται δηλαδή για ένα μοντέλο με μήκος μικρού αυτοκινήτου και πλάτος... Ferrari.

Νέος κινητήρας 240 ίππων

Για τις ανάγκες της κίνησης, οι μηχανικοί της Alfa Romeo φρόντισαν να εξελίξουν ένα καινούριο υπερτροφοδοτούμενο μηχανικό σύνολο 1,75 λίτρων, το οποίο μάλιστα δεν τοποθέτησαν μπροστά, κάτω από το καπό αλλά στο κέντρο του αυτοκινήτου.

Το συγκεκριμένο αποδίδει 240 ίππους, μεταφέροντας την ισχύ στον πίσω άξονα, μέσω ενός εξελιγμένου κιβωτίου διπλού, ξηρού συμπλέκτη, Alfa TCT.

Η ισχύς αυτή, σε συνδυασμό με το πολύ χαμηλό βάρος του αυτοκινήτου, που παραμένει κάτω από τα 1.000 κιλά (χάρη στην εκτεταμένη χρήση αλουμινίου και ανθρακονημάτων) εξασφαλίζει ένα λόγο βάρους/ισχύος οριακά κάτω από το 4, που είναι από τους καλύτερους σε αυτοκίνητο παραγωγής.

Alfa DNA με επιλογή Race

Η Alfa Romeo 4C σημαδεύει επίσης την πρεμιέρα του νέου επιλογέα Alfa DNA, ο οποίος προσφέρει τις τρεις στάνταρ επιλογές που έχουμε γνωρίσει έως τώρα -Dynamic, Natural and All Weather- αλλά προσθέτει μια ακόμη: τη Race, σχεδιασμένη για να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την οδηγική εμπειρία στις αγωνιστικές πίστες.

Tο νέο μικρό supercar της Alfa Romeo θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Maserati, στη Μόντενα της Ιταλίας.

Η διάθεσή του θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το 2014 θα δούμε και τη Stradale εκδοχή του, με αυξημένη ισχύ 270 ίππων.