Την επίσημη ιστοσελίδα του στο facebook απέκτησε πριν λίγες μέρες το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων και έτσι όσοι θέλουν να μπουν στον... ρυθμό του και να μαθαίνουν τα τελευταία νέα του μπορούν να κάνουν «like» εδώ.


Το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων ιδρύθηκε το 1976 κλείνοντας φέτος 40 χρόνια προσφοράς στα πλαίσια του λαϊκού μας χορού και του λαϊκού μας πολιτισμού γενικότερα.

Κάτω από αυτό το πρίσμα τα παιδιά του χορευτικού προσφέρουν χωρίς υλική αμοιβή όλο τον ελεύθερο χρόνο τους (και αυτό είναι το σπουδαίο) χρησιμοποιώντας το λαϊκό μας χορό ως ασπίδα αντίστασης σε κάθε μορφή υποκουλτούρας από όπου και αν αυτή προέρχεται.

Σήμερα το Χορευτικό έχει πάνω από 150 μεγάλους και περισσότερα από 600 παιδιά στα παιδικά του τμήματα, ενώ ξεπερνά τις 60 παραστάσεις, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις φορέων της Πάτρας μα και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Ιαπωνία, κλπ) με μεγάλη επιτυχία και πολλές διακρίσεις.