Έχει βαλθεί να βρει τον κρυμμένο θησαυρό και μάλιστα ζήτησε άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες για να σκάψει τον χώρο.

Ο λόγος για έναν γνωστό Πατρινό που ακούγοντας τις ιστορίες της οικογένειας του, υποστηρίζει ότι υπάρχει ένας κρυμμένος θησαυρός στο χωριό του Βασιλικού, τον οποίο και είναι αποφασισμένος να βρει.

Το πρόβλημα για αυτόν είναι ότι ο θησαυρός δεν είναι κρυμμένος σε κάποιο οικόπεδο ή σε κάποιο απόκρυφο μέρος του χωριού, αλλά πίσω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και μάλιστα στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας.

Ο… κυνηγός του θησαυρού, όπως εκμυστηρεύτηκε στον ιερέα της εκκλησίας και σύμφωνα την ιστορία που του έχει πει ο παππούς του, είναι σίγουρος ότι  οι Γερμανοί είχαν θάψει ένα σεντούκι από χρυσές λίρες στο σημείο, πίσω από τον ναό.

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος είχε κάνει έρευνα πριν από αρκετούς μήνες για θησαυρό στην περιοχή της Χαλανδρίτσας. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει εξασφαλίσει την άδεια από τον Δήμο Ερυμάνθου και τον Θάνο Καρπή, αλλά ούτε από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών. Ωστόσο, το σημείο που υποτίθεται ότι είναι θαμμένος ο θησαυρός είχε σκαφτεί στο παρελθόν. Κάτι που δείχνει ότι η ιστορία κυκλοφορούσε από στόμα σε στόμα…