Το καλοκαίρι του 2012 το θέατρο Χυτήριο αναλαμβάνει η ηθοποιός Βάσια Παναγοπούλου με όραμα να δημιουργηθεί στην καρδιά της Αθήνας ένα σημείο πολιτισμού φιλικό σε νέους καλλιτέχνες και για όλες τις τέχνες.
Οι εγκαταστάσεις του ΧΥΤΗΡΙΟΥ περιλαμβάνουν ΘΕΑΤΡΟ (150 θέσεων), Cafe/Bar (στο οποίο πραγματοποιούνται εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές συναντήσεις) και έναν υπέροχο κήπο ίσως τον μοναδικό στο Γκάζι, όπου μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει τον καφέ του ή το ποτό του παρακολουθώντας θέατρο ή ακούγοντας μουσική.
Η κάθε μέρα στο Χυτήριο είναι μοναδική και με διαφορετική εκδήλωση!!
Με πίστη και δημιουργικότητα, κόντρα στο μαύρο που μας πλασάρουν από παντού, ο Πολυχώρος Χυτήριο, 12 μήνες το χρόνο, φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις, μουσικές και μουσικούς, κινηματογράφο, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, χορό.
Ανανεώνουμε συνεχώς τον εξοπλισμό μας, θέλοντας να είμαστε τεχνολογικά άρτιοι. Με όρεξη για δουλειά και καλλιτεχνική δημιουργία, συνεχίζουμε δυναμικά. Οι καλλιτέχνες απ' όποιον χώρο κι αν προέρχονται, είναι πάντα τα σημαίνοντα πρόσωπα για εμάς. Σεβόμαστε το κοινό και τις τέχνες και συνεχίζουμε..!!
Σύντομα θα είμαστε ανοικτά από το πρωί με καφέ, wi-fi και μια βιβλιοθήκη για τις τέχνες και τον πολιτισμό στη διάθεση του επισκέπτη μας.

Το ΧΥΤΗΡΙΟ βρίσκεται στην Ιερά Οδό 44 και απέχει μόλις 5 λεπτά από τον σταθμό μετρό Κεραμεικός.