Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNBC ο ιδρυτής της BTCGreece, Θάνος Μαρίνος, το πρώτο λανσάρισμα των ΑΤΜ θα λάβει χώρα τον Οκτώβριο και η εταιρία έχει σχέδια εγκατάστασης 1.000 Bitcoin ATM σε όλη την επικράτεια, σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή πλατφόρμα των Bitcoin, Cubits.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι -αν και μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάνενα ATM στην Ελλάδα- ήδη έχει παραγγελίες για τα πρώτα 300 μηχανήματα. 


Tested: We Buy a Bitcoin!

Ο ίδιος υπογραμμίζει πως η δημιουργία ενός οικοσυστήματος που θα υποστηρίζει την τεχνολογία των Bitcoin στην Ελλάδα, πρόκειται για προσωπικό του όραμα, ενώ τα συγκεκριμένα μηχανήματα ανάληψης bitcoin, θα μπορούσαν να επιτρέψουν στους χρήστες τη μετατροπή σκληρού νομίσματος στο ψηφιακό και το αντίθετο.


World's first ever Bitcoin ATM unveiled in San Diego

Το Bitcoin σημείωσε άνοδο τον Ιούνιο, εν μέσω αναφορών πως αρκετοί Έλληνες ήταν αυτοί οι οποίοι έτρεξαν να το χρησιμοποιήσουν έτσι ώστε να παρακάμψουν το εμπόδιο των capital controls. Δεν υπάρχουν, όμως, στοιχεία τα οποία να αναφέρουν πόσοι το έχουν ήδη κάνει, αφού η εκ φύσεως αποκεντρωμένη σύσταση της λειτουργίας των Bitcoin, δεν επιτρέπει την καταμέτρησή τους. 


Ο Αkif Khan, στέλεχος της εταιρίας Bitnet, ανέφερε στο CNBC πως η εισαγωγή Bitcoin ATM στην Ελλάδα είναι το ίδιο εύκολη όπως και σε όλες τις χώρες, αφού δεν υπάρχει αντιτιθέμενο νομοθετικό περιβάλλον.

Ο ψηφιακός αυτός τρόπος συναλλαγών έχει αποτελέσει λύση για αρκετούς που θέλουν να παρακάμψουν το σύστημα των κεφαλαιακών ελέγχων.


Τι είναι το Bitcoin;

Το Bitcoin είναι ένα συναινετικό δίκτυο που παρέχει τη δυνατότητα ενός νέου συστήματος πληρωμών και μιας εντελώς ψηφιακής μορφής χρημάτων. 

Είναι το πρώτο αποκεντρωμένο δίκτυο πληρωμής μεταξύ ομότιμων (peer-to-peer) που λειτουργεί από τους χρήστες του χωρίς κεντρική αρχή ή μεσάζοντες. Από τη σκοπιά του χρήστη, το Bitcoin είναι λίγο πολύ σαν τα μετρητά χρήματα του Διαδικτύου. Το Bitcoin μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως το πιο περίφημο λογιστικό σύστημα τριπλής καταχώρησης που υπάρχει. 

Τα ΑΤΜ των Bitcoin έχουν ήδη εδραιωθεί σε άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, η Ολλανδία και η Ισπανία.