Πάτρα 2015, όλη η πόλη βρίσκεται υπό την κατοχή των δημοσίων σχέσεων, της belvedere και του σούσι ενίοτε...

Όλοι; Κάποιοι αντέχουν και αντιστέκονται στον «κατακτητή»!

Κάποιοι σαν και μένα που νόμιζαν πως η Belvedere είναι ένα ωραίο μπουκάλι για φόντο στην selfie στο beach(o) bar(o)!

X

Και πάλι δεν είναι αυτό το θέμα μας...

Το θέμα είναι «αυτοί» οι γνωστοί άγνωστοι που ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν και την ψώνισαν μια μέρα που ήταν στα κάτω τους... τα «τσάκρα» τους.

Για να μην το κουράζουμε σε αυτή τη πόλη ζουν δύο φυλές... Οι κανονικοί και οι άλλοι!

Οι κανονικοί που έχουν επαγγέλματα όπως λογιστές, γιατροί, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι κ.λ. και οι άλλοι που είναι γυμναστές pilates και yoga (που μάθανε την τέχνη σε ένα 3μηνο, ναι σου λέω σε χρόνο dt), σύμβουλοι φένγκ σούι, υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων και φυσικά... δημοσιογράφοι!


For the festivals…

Κοινώς για τα πανηγύρια! Μας έχει καταστρέψει το lifestyle και γίναμε αυτά που κοροιδεύαμε...

Εκπέμπουμε καραγκιοζόνια κάνοντας check in στην Αγίου Νικολάου ενώ φοράμε τα all star βρώμικα, γιατί έτσι μας είπαν.

Σοβαρά τώρα ξέρετε και εσείς ανθρώπους που γράφουν τη λέξη «ζωάραα» σε φωτογραφία τους, με φόντο τα γραφικά Σαγέικα;

«Πολίτες του πλανήτη» ας συνέλθουμε! Δε γίνεται το ένα πόδι να φοράει prada και το άλλο τσαρούχι... Ή lifestyle μαγαζιά ή ταβέρνες... Είμαστε μολυσμένοι από την αρρώστια του lifestyle!

H ελληνική μουσική έχει χάσει το μπούσουλα δε ξέρει τι θέλει να είναι, παρά μόνο μιμείται, ενώ ακόμα και το ερωτικό παιχνίδι γίνεται με manual... Άπαντες επιλέγουν τη καλή ζωή και αυτόν/αυτή που θα την προσφέρει.

Την μία μέρα ψωνίζουμε ρούχα και παπούτσια και την άλλη τρέχουμε να πληρώσουμε κομμένα ρεύματα, γιατί πολύ απλά έτυχε το μαγαζί με τα ρούχα να είναι πριν τη ΔΕΗ!

Δε λέω η ζωή χρειάζεται και λιγάκι ελαφράδα, όμως πρέπει να αναθεωρήσουμε τα «σημαντικά» και τα ελαφρά. Αυτό το λέω εγώ μια «σκλάβος του lifestyle»!

Για πολλούς από εμάς πόλη σημαίνει πόλη...Και η Πάτρα είναι εξαιρετική! Δεν μιλάμε ούτε για δυτικά, ούτε βόρεια ούτε κέντρο...

Πόλη είναι οι άνθρωποι που ζουν σε αυτή και οι Πατρινοί είναι καλοί και φιλόξενοι αλλά λίγο μπερδεμένοι!

Χρειαζόμαστε πραγματικούς λόγους να χαρούμε, άλλους να αδιαφορήσουμε (δε πειράζει αν σε καλούν να πληρώσεις κάρτες) και άλλους για να παλέψουμε...

Ξέρετε κανείς δεν μας απείλησε πως θα μας πάρει βιβλιοθήκες, θέατρα, αρχαίες τραγωδίες, τον ήλιο ή ακόμα και το Κάστρο εκείνο από το οποίο βγαίνουν οι πιτσιρικάδες χέρι-χέρι τα μεσάνυχτα πίνωντας μπύρες.

Είναι όλα δικά μας και δεν πρέπει να χάσουμε τον πολιτισμό μας, το φέρσιμο μας και την καλοσύνη μας...

Αφήστε αυτούς που κατάντησαν την Πάτρα καραγκιόζ μπερντέ, να μας κάνουν να νιώθουμε πως έχουμε ανάγκη τα ψευτό-φεστιβάλ, τις «αρπαχτές» και τα υποβρύχια...

Καλά είναι και αυτά αλλά για τις φωτογραφίες του άλλου μας «εγώ» στο facebook.

Υ.Γ. Το δικό μου «σκέφτομαι και γράφω» είναι απόρροια ενός καλοκαιριού το οποίο πιστεύω είναι από τα πιο δύσκολα των τελευταίων ετών. Η διασκέδαση ξέρετε είναι τέχνη και τη πραγματική διασκέδαση μπορούμε να τη βρούμε και στην μικρή μας την βεράντα, χωρίς να χαμογελάμε στα club δήθεν ότι διασκεδάζουμε ενώ μας βαραίνει μια κατάσταση δύσκολη...

Υ.Γ.2 Κατόπιν απαίτησης του κοινού oφείλω να σημειώσω πως o τρόπος σκέψης μου αναπτύχθηκε βάσει του βιβλίου του Ο. Έκο "Φύλλο Μηδέν", της κινηματογραφικής σειράς "Υπέροχα Πλάσματα" και μιας μινι ιστορίας διακοπών της καλής μου φίλης Γεωργίας που σήμερα τρέχει στον ΟΑΕΔ μετά από ξέφρενη διασκέδαση στην Ψαρού!