Ξεκίνησαν οι πρόβες για το έργο «Η Ζωή του Γαλιλαίου» του Μπρεχτ που θα αποτελέσει και το εναρκτήριο έργο των φετινών παραγωγή του ΔΗ.Π.ΘΕ. Πάτρας.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, Κώστας Καζάκος, ένας ηθοποιός που στα τόσα χρόνια που βρίσκεται πάνω στο θεατρικό σανίδι, έχει παίξει πολλές φορές Μπρεχτ και γνωρίζει αρκετά καλά τον μεγάλο αυτόν συγγραφές, θα έχει την σκηνοθεσία της όλης παράστασης, αλλά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, παίζοντας τον Γαλιλαίο.

Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Οδυσσέα Νικάκη, τα σκηνικά και τα κουστούμια τα έχει η Θάλεια Ιστικοπούλου, η μουσική είναι του Διονύση Τσακνή και η χορογραφία της Μάρως Γαλάνη.

Στη παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί: Διονύσης Βούλτσος, Ηλίας Γιαννάκης, Φάνης Δίπλας, Θανασούλας Αντρέας, Καλαντζής Δημήτρης, Κουβαρδάς Σπύρος, Μάρκου Γιώργος, Μαυρίδη Πέτρα, Ντάβαρης Γεράσιμος, Σαράντος Θανάσης, Στεργιώτη Δωροθέα.

Συμμετέχουν οι μικροί: Λεωνίδας Καραπατάκης, Μάνος Μπαλασκάκης , Παπαδημητρόπουλος Σπύρος, Παπούλιας Αλέξανδρος. Οι πρόβες ξεκίνησαν στην θεατρική σκηνή του Εκπαιδευτικού Χώρου Μπάρι, ενώ το ενδιαφέρον των Πατρινών φίλων του θεάτρου είναι μεγάλο.