Πικ-νικ ή γλέντι στο βουνό, σε ένα από τα ομορφότερα χωριά και φιλόξενα μέρη της Αχαΐας, στο Κρυονέρι Καλαβρύτων, το οποίο αυτή την εποχή, είναι γεμάτο από επισκέπτες.

Με φόντο τα κρυστάλλινα νερά της πηγής που υπάρχει στην κεντρική πλατεία του χωριού, οι επισκέπτες και οι περαστικοί μπορεί να διοργανώσουν την μέρα το πικ νικ τους ή να συμμετάσχουν το βράδυ σε υπαίθρια γλέντια και τσιμπούσια που γίνονται, επί σχεδόν καθημερινής βάσης αυτή την εποχή.

Οι κάτοικοι και οι παραθεριστές του χωριού αποδεικνύοντας εμπράκτως την φήμη της φιλοξενίας που ακολουθεί τον τόπο τους εδώ και δεκαετίες, κερνάνε παγωμένες μπύρες, αναψυκτικά, κρασιά και άλλα, βγαλμένα από τα κρύα νερά που πέφτουν στην πηγή που υπάρχει στην κεντρική πλατεία.

Η κεντρική πλατεία, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι το σήμα κατατεθέν του χωριού, το σύμβολο του Κρυονέρι που έχει πάρει το όνομα του από τα κρύα και δροσερά νερά που αναβλύζουν εκεί. 


Το σημείο συνάντησης των κατοίκων και των παραθεριστών του χωριού είναι το παραδοσιακό  καφενείο – παντοπωλείο – ψησταριά «Το Ασάνι», σε ένα ιστορικό κτίριο που υπάρχει πάνω στην κεντρική πλατεία.

«Το Ασάνι», έχει πάρει το όνομα του από την παλιά ονομασία του χωριού και ήταν το μοναδικό καφενείο, όμως λόγω της οικονομικής κρίσης, εδώ και ορισμένους μήνες έχει κλείσει.

Οι κάτοικοι και οι παραθεριστές του Κρυονέρι αποφάσισαν να ζωντανέψουν με τον δικό τους τρόπο το κεντρικό σημείο συνάντησης του χωριού τους, κερνώντας έτσι τους επισκέπτες, τους περαστικούς και διοργανώνοντας κάθε τόσο εκδηλώσεις.

Έφτιαξαν το δικό τους ταμείο, βάζοντας ο καθένας κάθε τόσο κάτι από το περίσσευμα του, καταφέρνοντας να δώσουν τελικά και πάλι ζωή στην κεντρική πλατεία του χωριού τους, αλλά και κατά κάποιο τρόπο και στο ιστορικό καφενείο τους, καθώς τα γλέντια τους και τα τσιμπούσια τους γίνονται μπροστά από αυτό.


Να σημειωθεί εδώ, ότι το Κρυονέρι παραμένει ένα από τα ωραιότερα παραθεριστικά κέντρα της ορεινής Αχαΐας, λίγο έξω από τα Καλάβρυτα, το οποίο χάρη στην αγάπη των κατοίκων του και των ανθρώπων που κατάγονται από αυτό, έχει γίνει ένα σύγχρονο χωριό. 

Ένα χωριό που δείχνει μέχρι ώρας να έχει σωθεί από την εικόνα της εγκατάλειψης που χαρακτηρίζει τα περισσότερα από τα χωριά του νομού. Είναι ένα πανέμορφο μέρος, με φιλόξενους ανθρώπους που αξίζει να επισκεφτεί κανείς, όλες τις εποχές  του χρόνου. Πόσο μάλλον τώρα το καλοκαίρι.

Γιατί η ομορφιά του ελληνικού καλοκαιριού δεν είναι μόνο θάλασσα και νησιά. Είναι βουνά, ποτάμια, πηγές,  δάση και χωριά που αναδεικνύουν μία άλλη ομορφιά, διαφορετικού τύπου, της οποίας το Κρυονέρι είναι ζωντανό κομμάτι της...