Επιστολή στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στον πρόεδρο της απέστειλε το Δ.Σ. του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» και ο πρόεδρος του Θόδωρος Μαλλιάς.

Θέμα της επιστολής είναι να πραγματοποιηθεί συμβολική τελετή έξω από το σπίτι που γεννήθηκε ο μεγάλος ποιητής, στην οδό Κορίνθου στην Πάτρα και να διέλθει από εκεί Ολυμπιακή Φλόγα μετά την Τελετή Αφής της στην Αρχαία Ολυμπία.

Η επιστολή έχει να κάνει με τις προσπάθειες που γίνονται τόσο από τον συγκεκριμένο σύλλογο, όσο και από άλλους, ώστε να αποτελέσει το ιστορικό κτίριο σημείο αναφοράς για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: "Κύριε Πρόεδρε, σας χαιρετώ ευχόμενος κάθε επιτυχία στο επίπονο και αξιοπρεπές έργο σας, τα αποτελέσματα του οποίου μας κάνει να νοιώθουμε περήφανους, ελπίδα ζωής στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Έχουμε την πεποίθηση και θέλουμε να πιστεύουμε,  με δεδομένη την ευαισθησία σας σε θέματα Ολυμπισμού καθώς και την απεριόριστη εκτίμηση σας στον μεγάλο πνευματικό άνδρα Κωστή Παλαμά, τον στιχουργό του Ολυμπιακού ύμνου, προς τιμήν του οποίου συμμετείχαμε στο παρελθόν, σε κοινή εκδήλωση των βετεράνων αθλητών στίβου και Ολυμπιονικών, στο Παναθηναϊκό στάδιο, ότι δεν θα είναι αργά και πως δεν θα μας ξεχάσετε για την υλοποίηση της πρότασης την οποία σας έχουμε κάνει από της 10/10/2014 και η οποία αφορούσε την διέλευση της αφής της Ολυμπιακής φλόγας και τέλεσης μιας συμβολικής εκδήλωσης προς τιμή του στιχουργού του Ολυμπιακού ύμνου Κωστή Παλαμά, έξω ακριβώς από το σπίτι του.

Θεωρούμε άνευ σημασίας και συμβολισμού, την τελετή διέλευσης της Ολυμπιακής φλόγας, σε μία πλατεία ή στο λιμάνι της πόλης, έτσι όπως διοργανώνονταν μέχρι σήμερα, ενώ υπάρχει συμβολικό και ιστορικό σημείο αναφοράς, διεθνούς ενδιαφέροντος, που είναι το σπίτι που γεννήθηκε και ιδιαίτερα αγάπησε ο μεγάλος μας ποιητής.

Δυστυχώς η προχθεσινή προσπάθεια που έκανα να σας συναντήσω στο γραφείο σας  δεν ήταν εφικτή, λόγω των ειλημμένων υποχρεώσεων σας στο εξωτερικό και βρισκόμαστε στην ανάγκη να επανέλθω και εγγράφως, πάντα ευχόμενος μια προσωπική μας συνάντηση.

Θέλω να σας ενημερώσω, ότι οι προσπάθειες που καταβάλουμε ως Σύλλογος, ώστε το σπίτι που γεννήθηκε και ιδιαίτερα αγάπησε ο μεγάλος μας ποιητής, να γίνει Μουσείο Πολιτισμού, Ολυμπισμού, Γραμμάτων και τεχνών «Κωστή Παλαμά», βρήκε πλήρη ανταπόκριση στο πρόσωπο,  Ευπατρίδη ευεργέτη Παλαμιστή, ο οποίος πολύ σύντομα ολοκληρώνει τις απαιτούμενες κατασκευαστικές και λειτουργικές εργασίες για την πραγματοποίηση της επιθυμίας των απανταχού Ελλήνων,  ώστε το σπίτι που γεννήθηκε και ιδιαίτερα αγάπησε ο ποιητής μας, να γίνει Μουσείο Πολιτισμού.

Κύριε Πρόεδρε, είναι διακαής επιθυμία φορέων, του Δήμου, αθλητικών και πολιτιστικών Συλλόγων και μία  ηθική υποχρέωση της κορυφαίας Αθλητικής μας αρχής, στη οποία εσείς ηγείσθε, όπως επίσης ιδιαίτερη τιμή στο πνευματικό  έργο του ποιητή μας, στο βαθμό που από σας εξαρτάται, να συμβάλλεται ώστε, έστω επί των ημερών σας,  να καθιερωθεί η διέλευση της αφής της Ολυμπιακής φλόγας, στο  σπίτι όπου γεννήθηκε και ιδιαίτερα αγάπησε ο Παλαμάς, στο υπό διαμόρφωση μουσείο, όπου σε μία μικρή ιστορική τελετή θα αφιερώσει ο Δήμος τον Ολυμπιακό ύμνο, γραμμένο σε πάπυρο, προς τα αρμόδια μέλη της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών αγώνων, με την παρουσία  πρωθιερέας και με την συνοδεία διεθνή συμπολίτη, Παλαμιστή, συνθέτη μας να ακουσθεί και να απαγγελθεί  ορατόριο από το ποιητικό έργο του Παλαμά.

Το μικρό αυτό video θα μπορούσε να αποτελέσει πρώτιστο διαφημιστικό υλικό, εκπαιδευτικού περιεχομένου που θα μπορούσε να παίζεται σε Διεθνές επίπεδο. Έχουμε υποχρέωση κύριε Πρόεδρε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να γίνει παγκοσμίως γνωστή η μεγάλη προσφορά του μεγάλου μας ποιητή του διαχρονικού και οικουμενικού μηνύματος του Ολυμπιακού ύμνου του Κωστή Παλαμά, για Ειρήνη και Συναδέλφωση των λαών, «και τρέχει εδώ προσκυνητής σου κάθε λαός»  Ανιδιοτελή συμμετοχή, «και με τ’ αμάραντο στεφάνωσε κλωνάρι»  ευγενή άμιλλα, «στων ευγενών αγώνων λάμψε την ορμή» την Πνευματική και Σωματική ολοκλήρωση «και σιδερένιο πλάσε κι’ άξιο το κορμί»

Ένα ύμνος, που θεωρείται μια ανεκτίμητη κληρονομιά του ποιητή προς την ανθρωπότητα, που δυστυχώς κατά καιρούς μεγάλοι αθλητικοί φορείς, λησμονούν να τιμήσουν με τις πράξεις τους, το οικουμενικό αυτό σύμβολο της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστούμε πολύ για κάθε μορφή  βοήθειας και συνεργασίας,   σεβόμενοι την εμπειρία σας, και την θέση σας,  που θα μας ήταν ιδιαίτερα ωφέλιμη για την υλοποίηση του στόχου μας.  Παρακαλούμε πολύ απαντήστε μας έγκαιρα, πως θα μπορούσαμε έστω διαδικαστικά να υλοποιήσουμε το σκοπό αυτό".