O Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον έπαιξαν χθες μαζί μία παρτίδα γκολφ ενόψει μιας δεξίωσης όπου θα παραστούν για τα γενέθλια του ισχυρού χρηματιστή της Ουάσιγκτον Βέρνον Τζόρνταν, ο οποίος είναι κοινός τους φίλος.

Ο Ομπάμα βρίσκεται για διακοπές με την οικογένειά του στο Μάρθας Βίνγιαρντ, το νησί στη Μασαχουσέτη, και πέρασε πολύ χρόνο την περασμένη εβδομάδα στο γήπεδο του γκολφ. Ο Τζόρνταν, που θα κλείσει τα 80 του έτη, και ο πρώην εκπρόσωπος των ΗΠΑ για το εμπόριο, Ρον Κέρκ, συμπλήρωσαν την παρέα των δύο προέδρων.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους και η σύζυγός του Μισέλ αναμένεται να συναντηθούν με την πρώην υπουργό Εξωτερικών και υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον στο πάρτι που διοργάνωσε ο Τζόρνταν. Στο πλευρό της θα είναι και ο Μπιλ Κλίντον εκτός απροόπτου.

Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Μπιλ Κλίντον δείχνουν να ξεπέρασαν την ένταση στη σχέση τους, την οποία είχε πυροδοτήσει η μάχη για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις εκλογές του 2008, στις οποίες ο Ομπάμα, γερουσιαστής εκείνη την εποχή, είχε επικρατήσει έναντι της πρώην Πρώτης Κυρίας.

Ο Μπιλ Κλίντον είχε υποστηρίξει σθεναρά την προεκλογική εκστρατεία του νυν προέδρου το 2012 και ο Μπαράκ Ομπάμα, αν και δεν έχει εκφράσει ανοιχτά την στήριξή του σε κάποιο πρόσωπο ενόψει των εκλογών του 2016, δεν κρύβει το θαυμασμό του για τη Χίλαρι Κλίντον.