Ο ζωγράφος των σκιών!

Ο Αθηναίος αυτοδίδακτος καλλιτέχνης Teodosio Sectio Aurea δημιουργεί μοναδικά έργα τέχνης από σκιά! Οι πολύπλοκες, σχεδόν χαοτικές κατασκευές που δημιουργεί χρησιμοποιώντας σύρματα και ελάσματα σιδήρου, με την πρώτη ματιά, δείχνουν άμορφες και αφαιρετικές σαν μια μπερδεμένη μάζα από μέταλλο. Όταν όμως τοποθετηθούν δίπλα σε φως με τον κατάλληλο προσανατολισμό, εμφανίζουν καταπληκτικές δημιουργίες από σκιές.

Ο Teodosio μιλάει για την πρώτη του προσωπική έκθεση και μας οδηγεί στον μαγικό κόσμο των σκιών - «Γεια σας, ονομάζομαι Teodosio Sectio Aurea και προσφέρω τις υπηρεσίες του μεσολαβητή μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας… με ευχαρίστηση θα παραβιάσω το δικό σας σύστημα αντίληψης.... Όσο  παράξενο κι αν ακουστεί, αλλά σκοπεύω να χάσω τελείως την επικοινωνία με λογική και πραγματικότητα και θα μιλήσω μαζί σας σχεδόν στη γλώσσα των σκιών και μάλλον αναρωτιέστε πως θα τα καταφέρω,σωστά; Χρησιμοποιώ ως "χρώμα"... τις σκιές, κάθε έργο μου δημιουργεί μια εντελώς απροσδόκητη σκιά, η οποία έχει μια φιλοσοφική σύνδεση με την πηγή της. Δημιουργώ ένα μικρό σύμπαν και είτε ως παρατηρητής της δημιουργίας είτε ως πρωταγωνιστής της, μου δίνεται η ευκαιρία να δραπετεύσω σε άλλους κόσμους, εξωπραγματικούς και μέσα από τη δημιουργία μου αποτυπώνεται η ψυχική κατάσταση, τα συναισθήματα, οι ιδέες, η αίσθηση και ο οραματισμός. Παντού υπάρχουν κρυμμένα μηνύματα, μια θετική πλευρά και ομορφιά βρίσκεται σε όλα, για αυτό το λόγο θέλω να επικοινωνήσω με το κοινό και  να του δείξω την ελκυστική πλευρά της πραγματικότητας μέσα από το παιχνίδι των σκιών...»

Επίσης ο Teodosio φτιάχνει πίνακες ζωγραφικής με μικτή τεχνική, έργα από σύρμα, γλυπτά, μοντέρνα έπιπλα και φωτιστικά. 

Δείτε όλες τις δημιουργίες του στην ιστοσελίδα του (http://teodosio.gr). Τo γνωστό γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Deutsche Welle φιλοξένησε τον καλλιτέχνη προβάλλοντας τα έργα και τη δουλειά του http://www.dw.de/teodosio-sectio-aurea/av-17745607 . 

Η έκθεση του Teodosio Sectio Aurea θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου (Πλαστήρα & Ρωμανού), με την υποστήριξη της Tez Tour (ένας από τους μεγαλύτερους διεθνείς ταξιδιωτικούς οργανισμούς www.tez-tour.com) και και θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου 2015 (Ώρες λειτουργίας: καθημερνά 14:00 - 21:00) ελεύθερη είσοδος...τηλέφωνο επικοινωνίας 697 65 71 461 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η όμορφη αυτή προσπάθεια τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου.(http://www.heraklion.gr/)