Αν πράγματι ο χορός είναι ζωή, είναι εικόνες και δημιουργία τότε όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, στο Ρωμαϊκό Ωδείο, στην Πάτρα, την δεύτερη μέρα του Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών θα θυμούνται για αρκετό καιρό τις εικόνες που σαν κουβάρι ξετυλίχτηκαν μπροστά τους.

Ο καιρός αυτή τη φορά έκανε το χατίρι στους λάτρεις του χορού, του πολιτισμού και της λαογραφίας, η δεύτερη μέρα του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε κανονικά, έστω και με καθυστέρηση, ενώ τα χορευτικά συγκροτήματα που ανέβηκαν στη σκηνή του Ρωμαϊκού Ωδείου είχαν την ευκαιρία να αποζημιώσουν τους θεατές, προσφέροντας τους ένα εκπληκτικό θέαμα.

Ένα θέαμα που βγαίνει μέσα από την έμφυτη αγάπη που έχει ο κόσμος και οι λαοί της υφηλίου για την μουσική, για την κίνηση και τον χορό. Μέσα από την αγάπη που έχουν οι λαοί για την ίδια την ζωή, γιατί σε τελική ανάλυση ο χορός ως πολιτιστικό και λαογραφικό δρώμενο που πηγάζει μέσα από την λαϊκή  συνείδηση, αυτή την αγάπη αναδεικνύει.


Και επειδή την αγαπά, την διαφυλάττει, μετασχηματίζοντας της σε παράδοση, κρατώντας την ως φυλακτό στην συλλογική του συνείδηση, αναλλοίωτη στο πέρασμα των χρόνων.

Έτσι, μετά τα χορευτικά συγκροτήματα της Αιγύπτου, της Έδεσσας, του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, της Σερβίας και της Γεωργίας που παρουσιάστηκαν την πρώτη μέρα, την δεύτερη μέρα οι θεατές απόλαυσαν χορούς από τον Καναδά, από την Χιλή, το Μεξικό, την Μολδαβία και φυσικά από την Πάτρα, καθώς χόρεψαν εκτός από τα χορευτικά τμήματα του Δήμου και τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης: