Ολοένα και περισσότερο η Πάτρα δείχνει ότι σαν πόλη έχει ξεκινήσει να ξεπερνά τις νοοτροπίες και τα ταμπού σχετικά με την ομοφυλοφιλία, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει ακόμα εκείνο το σύννεφο ομοφοβίας που -κακώ- διακρίνει μία κλειστού τύπου κοινωνία όπως είναι η Πατρινή.

Η Πάτρα είχε και έχει μία πουριτανική νοοτροπία πάνω σε διάφορα ζητήματα που ορισμένες φορές φτάνει έως και στα όρια ρατσιστικών συμπεριφορών, κρίνοντας από διάφορες επιθέσεις Bullying που έχουν καταγγείλει κατά καιρούς στο διαδίκτυο, κοινότητες και ομάδες ομοφυλοφίλων.

Πάντως, οι gay είναι γεγονός ότι έχουν αυξηθεί στην Πάτρα και ίσως σε αυτό να οφείλεται σε μία μεγαλύτερη ανεκτικότητα έως και αποδοχή ως προς την ομοφυλοφιλία, που χαρακτηρίζει τις νεανικές κυρίως κατηγορίες της πόλης, από φοιτητές έως και μαθητές.

Αρκεί, μόνο να λάβουμε υπόψη μας τα gay friendly καταστήματα που εμφανίζονται και φυτρώνουν σαν τα… μανιτάρια στην Πάτρα, καταστήματα που σύμφωνα τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ενδέχεται να είναι ακόμα περισσότερο τον φετινό χειμώνα.

Σύμφωνα με sites ομοφυλοφίλων στην Πάτρα ζουν γύρω στους 12.000. Αν υποθέσουμε ότι ο αριθμός αυτός έχει μία δόση πραγματικότητας, τότε στην Πάτρα των 250.000 κατοίκων, με έναν πληθυσμό περίπου 120.000 ανδρών, διαπιστώνουμε με απλά μαθηματικά και με βάση τους αριθμούς ότι ο ένας στους 10 άνδρες της αχαϊκής πρωτεύουσας είναι gay.

Να σημειωθεί ότι στις παραπάνω εκτιμήσεις δεν υπολογίζονται στα νούμερα αυτά οι γυναίκες λεσβίες που ζουν στην Πάτρα, οι περισσότερες εκ των οποίων δεν το δηλώνουν ανοικτά, τουλάχιστον στο βαθμό που το δηλώνει το αρσενικό φύλο.

Η ανεκτικότητα και σε ένα σημαντικό βαθμό η αποδοχή τους από τις νεανικές ηλικιακές κατηγορίες της Πάτρας, δεν έχει να κάνει μόνο με την αριθμητική αύξηση των ομοφυλοφίλων. Έχει να κάνει κυρίως με το μεγαλύτερο μορφωτικό επίπεδο που έχουν οι νεανικές αυτές ηλικίες, κάτι που τους έχει διευκολύνει στο να ανοίξουν τα μυαλά τους και να σκέφτονται πιο σωστά, σεβόμενοι τις προσωπικές επιλογές του κάθε ατόμου.