Το βαρομετρικό χαμηλό που προκάλεσε τις αυξημένες νεφώσεις στο Ιόνιο και στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου κινείται νοτιοανατολικά και έτσι το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού τις επόμενες ημέρες θα είναι οι τοπικού χαρακτήρα απογευματινές νεφώσεις καθώς και η αυξημένη υγρασία.

Αναλυτικά:

Την Παρασκευή (14/8) Ο καιρός αρχικά θα είναι γενικά αίθριος σε ολόκληρη την Ήπειρο, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα όπου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα ορεινά θα είναι κατά τόπους έντονα, έως νωρίς το βράδυ όμως θα έχουν εξασθενίσει.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 1 με 2 βαθμούς πάνω από τα επίπεδα της Πέμπτης, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, με εξαίρεση τα παράκτια τμήματα όπου από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς με μικρή ενίσχυση. Να επισημάνουμε ότι κατά τη διάρκεια των απογευματινών καταιγίδων στα ορεινά η ένταση των ανέμων τοπικά θα είναι αυξημένη.

Ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο αναμένεται να επικρατούν λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες σε μεγάλο μέρος της Ηπείρου, οι οποίες τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν δίνοντας τοπικές μπόρες κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 με 33 στα παράκτια τμήματα, τους 34 στα πεδινά, τους 31 στα ημιορεινά τμήματα και τους 28 βαθμούς σε ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από τα δυτικά - νοτιοδυτικά έως 3 και τοπικά 4 μποφόρ, προκαλώντας αύξηση της υγρασίας κυρίως στα παράκτια τμήματα.

Την Κυριακή (16/8) η ημέρα θα αρχίσει με ηλιοφάνεια, γρήγορα όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά, ενώ τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά τμήματα. Ασθενείς βροχοπτώσεις το απόγευμα και τις βραδινές ώρες ενδέχεται να σημειωθούν και σε περιοχές του Βορείου Ιονίου και της Θεσπρωτίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα επίπεδα του Σαββάτου, ενώ οι άνεμοι θα είναι δυτικοί – νοτιοδυτικοί έως 3 μποφόρ.


Ο καιρός στην Πάτρα μέσα από τον πίνακα του meteo