Η Ευανθία Ρεμπούτσικα “ανοίγει” τα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2015-Συναυλία στο Κτήμα Παναγιωτόπουλου στο Λαμπίρι,
τη Δευτέρα 17 Αυγούστου

Με συναυλία της εξαίρετης μουσικού Ευανθίας Ρεμπούτσικα στο κτήμα Παναγιωτόπουλου στο Λαμπίρι, ανοίγει τη Δευτέρα 17 Αυγούστου η αυλαία για τα “Οινοξένεια 2015”, μια πολυήμερη πολιτιστική και γαστρονομική διαδρομή στα τοπία και τις γεύσεις της Αιγιάλειας, με αφετηρία το κρασί, που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.). Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 9.30 μ.μ., θα έχει ελεύθερη είσοδο ο κοινό θα υποδεχθούν γευστικά, τα συμμετέχοντα οινοποιεία στα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2015.

“Η παράσταση αρχίζει...” είναι ο γενικός τίτλος της συναυλίας, με μουσικές από τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο. Στη σκηνή η Ευανθία με το κόκκινο βιολί της μας παρασύρει σε ένα ονειρεμένο ταξίδι με ήχους γεμάτους χρώματα και αρώματα Ανατολής και Δύσης. Οι μελωδίες της, μας μεταφέρουν από τους πολυσύχναστους δρόμους της Κωνσταντινούπολης στα ονειρικά σοκάκια του Παρισιού και από κει σε φεγγαρόλουστες βραδιές της ερήμου.

Το ταξίδι αυτό περιλαμβάνει μουσικές από πολυβραβευμένα soundtracks όπως η "Πολίτικη Κουζίνα", το "Babam ve oglum" και το "Ulak", συνθέσεις από την πιο πρόσφατη δουλειά της για την ταινία "Birleşen Gönüller", ορχηστρική μουσική από το δημοφιλές άλμπουμ "Το Aστέρι και η Eυχή", καθώς και έργα από θεατρικές παραγωγές, όπως η "Φθινοπωρινή Iστορία", το "Συρανό ντε Μπερζεράκ" και “Το Τρίτο Στεφάνι”.

Μαζί με τις πολυαγαπημένες μελωδίες της Ευανθίας, οι τέσσερις ταλαντούχοι μουσικοί που είναι στη σκηνή μαζί της, φέρνουν ο καθένας το μοναδικό του στυλ στη συναυλία: ο Ανδρέας Συμβουλόπουλος με το τζαζ άγγιγμα του στο πιάνο, ο Πάνος Δημητρακόπουλος ο οποίος θα σας μαγέψει στο κανονάκι, ο Άγγελος Παπαδάτος που χορεύει επί σκηνής με το κοντραμπάσσο του και ο Νίκος Παπαβρανούσης με τον παλμό του και τα μελωδικά του τύμπανα.

Λίγα λόγια για τα “ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ” 
Από 17-31 Αυγούστου, το τοπίο της Αιγιάλειας αποτελεί το πανέμορφο, φυσικό σκηνικό στο οποίο ξεδιπλώνεται η ευεργετική σχέση πολιτισμού και γαστρονομίας. Φυσικά αξιοθέατα, επισκέψιμα οινοποιεία, δίκτυα εστίασης, φιλοξενίας και αρτοποιίας “ζυμώνονται” με εκδηλώσεις ποιότητας, σε μια πολυήμερη γιορτή κατά μήκος της Αιγιάλειας. Μια εκπληκτική συνέργεια μεταξύ οίνου, γαστρονομίας, πολιτισμού και ψυχαγωγίας, από τα γραφικά αμπελοτόπια και τις ηλιόλουστες πλαγιές έως την αλμύρα της θάλασσας! 
Μεταξύ άλλων, τα “Οινοξένεια 2015” περιλαμβάνουν: Μουσικά ακούσματα, χορευτικές εκδηλώσεις, βραδιές γαστρονομίας, έφιππες περιηγήσεις στους αμπελώνες, προβολές ταινιών, τοπικές γεύσεις και οίνους ποιότητας, events και ξεναγήσεις στα επισκέψιμα οινοποιεία της περιοχής. Εξέχουσα θέση στα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2015 κατέχουν τα τυριά Καλαβρύτων και η Σταφίδα (Π.Ο.Π.) “ΒΟΣΤΙΤΣΑ”. 

Το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης “Οινοξένεια 2015” βρίσκεται στη διεύθυνση: 
http://dikepaigialeias.gr/wp/images/2015/oinoxeneia2015/oinoxeneia-teliko/oinoxeneia-tel.pdf 

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες θα αναρτώνται καθημερινά στην ιστοσελίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. www.dikepaigialeias.gr, καθώς και στο Facebook, στο Twitter και στο Google+ της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και στη σελίδα facebook των ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ. Τηλ. επικοινωνίας 26910-68308 και 26910-28210, ημέρες και ώρες γραφείου. 


Evanthia Reboutsika - Best Of (Collection - 50' playlist)