Στα αρχαία χρόνια, σύμφωνα με την παράδοση και τους μύθους, οι μούσες έδιναν έμπνευση στους ποιητές και στους μουσουργούς για να συνθέσουν.

Φανταστείτε όμως μία πιο… ολοκληρωμένη εκδοχή μούσας που όχι μόνο εμπνέει τους ποιητές και τους συνθέτες για να γράψουν, αλλά ταυτόχρονα ξέρει να τραγουδάει τις εμπνεύσεις τους αυτές, με την υπέροχη φωνή της.

Αν υπήρχαν τέτοιες μούσες σίγουρα η Έλενα Κουρτούμη θα ήταν μία από αυτές. Βλέπετε, συνδυάζει όλα τα στοιχεία, έχοντας μία ονειρεμένη εμφάνιση που θα μπορούσε να αποτελέσει έμπνευση για τους ρομαντικούς και τα καλλιτεχνικά πνεύματα, αλλά και έχοντας μία εξαίσια φωνή που εμείς οι Πατρινοί είχαμε την ευκαιρία τα προηγούμενα χρόνια να απολαύσουμε από κοντά, μέσα από τις εμφανίσεις της σε γνωστά καταστήματα της νυχτερινής Πάτρας.

Να ξεκινήσουμε από τις εμφανίσεις τον περασμένο χειμώνα από την σκηνή του Arena Live, όπου κέρδισε τις εντυπώσεις, με το ταλέντο της, αλλά και την σκηνική της παρουσία και να καταλήξουμε στις εμφανίσεις που έκανε τις περασμένες σαιζόν σε καταστήματα όπως το Romeo και η Παριζιάνα, τότε που άρχιζε να λάμπει το «αστέρι» της, όχι μόνο στη νυχτερινή ζωή της Πάτρας, αλλά και γενικότερα στο τοπικό καλλιτεχνικό στερέωμα.


Γιατί για όσους την έχουν γνωρίσει από κοντά, η 28χρονη Πατρινή, διπλωματούχος Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής, η οποία πρόσφατα φωτογραφήθηκε για τις ανάγκες του περιοδικού του partasevents.gr, έχει «άστρο». Άστρο που δεν πηγάζει μόνο από το ταλέντο της στο τραγούδι, αλλά και από την εν γένει προσωπικότητα της, έχοντας μία φυσική ευγένεια και μία ξεχωριστή ομορφιά που σε κερδίζει.  

Είναι, άλλωστε, ένα κορίτσι που διαφέρει από τις υπόλοιπες τραγουδίστριες στην νυχτερινή ζωή της Πάτρας, υπό την έννοια ότι κινείται περισσότερο σε pop και rock ρυθμούς, παρά σε ένα ύφος λαϊκό που ενδεχομένως να της εξασφάλιζε μία πιο εύκολη επιτυχία. Η ίδια, πάντως, έχει όνειρα για το τραγούδι και κάποια στιγμή θέλει εφόσον είναι έτοιμη να δοκιμάσει να κάνει το άλμα στην καριέρα της.

Μπορεί, βλέπετε, να μην νοιάζεται και τόσο ούτε για την φωτογένεια και το σεξαπίλ της, ούτε για την έμπνευση που μπορεί να δίνει στους ποιητές, όμως το τραγούδι το λατρεύει, αυτό είναι η μεγάλη της αγάπη. Όλα τα άλλα είναι σε δεύτερη μοίρα.


Ακόμα και η φωτογράφιση που έκανε με τον Γιάννη Σαρηγιάννη, ήταν τόσο εντυπωσιακή που έφτασε να απασχολήσει ολόκληρη «Espresso», που βλέποντάς την εξέφρασε το ενδιαφέρον της να της πάρει συνέντευξη, στέλνοντας της σχετικό ερωτηματολόγιο.

Εσείς μην της στείλετε ερωτηματολόγιο, άλλωστε δεν της αρέσει και τόσο η δημοσιότητα. Απλά, αν είστε θαυμαστής της φροντίστε να μάθετε εγκαίρως το μαγαζί που θα εμφανίζεται από την νέα σαιζόν (αν και ακόμα αυτό δεν έχει κλείσει). Αν είστε ποιητής φροντίστε να πάρετε έμπνευση, γράφοντας της ένα τραγούδι. Να είστε σίγουροι ότι θα το δεχθεί γιατί εκτός των άλλων είναι καλό παιδί και γενναιόδωρη.

Τι είπατε, δεν έχετε έμπνευση; Μα κοιτάξτε τις φωτογραφίες από τα «κλικ» του Γιάννη Σαρηγιάννη. Τι άλλο θέλετε; Μια μούσα βαλμένη σε ένα φωτογραφικό κάδρο, μία μούσα βγαλμένη μέσα από τα όνειρα, μία μούσα βγαλμένη μέσα από τη μουσική…