Η αλμυρή έρημος Salar de Uyuni βρίσκεται στην Βολιβία και εκτός από την μεγαλύτερη αλυκή του κόσμου είναι και ένα υπερθέαμα της φύσης.

 Πρόκειται για μία τεράστια σε έκταση επίπεδη επιφάνεια, με έδαφος γεμάτο αλάτι και εντελώς αφιλόξενο για οποιαδήποτε μορφή ζωής (εκτός από τον άνθρωπο και τα τετρακίνητα τζιπ). Στο σημείο αυτό υπήρχε μία τεράστια λίμνη η οποία στέγνωσε πριν περίπου 40.000 χρόνια, αφήνοντας πίσω της μία έκταση περίπου 10.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων άνυδρης γης.

Είναι η μεγαλύτερη αλυκή του κόσμου (με αποθέματα αλατιού που υπολογίζονται σε 10 δισεκατομμύρια τόνους) και βρίσκεται σε υψόμετρο 3.653 μέτρων. Ενώ κάτω από την επιφάνειά της βρίσκεται περίπου το 50% των αποθεμάτων λιθίου πάνω στη γη.

Η τεράστια αυτή πεδιάδα είναι ξηρή καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού. Τον χειμώνα όμως με τις βροχές, σχηματίζεται ένα μικρό «φιλμ» νερού πάνω σ’ αυτή την τεράστια επιφάνεια, δημιουργώντας ίσως τον μεγαλύτερο… καθρέφτη του ουρανού πάνω στον πλανήτη Γη.

Το θέαμα όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες του Γιαπωνέζου Hideki Mizuta, 29 ετών είναι πέρα για πέρα εντυπωσιακό. Και σίγουρα μοναδικό, καθώς αντίστοιχο φαινόμενο δεν εμφανίζεται πουθενά πάνω στον κόσμο.Biggest Mirror Of God- Salar De Uyuni, Bolivia