Παρουσία του Σωτήρη Χατζάκη και της ενδυματολόγου Έρσης Δρίνη, με το αντιπολεμικό αριστούργημα του Ευρυπίδη "Τρωάδες" από το Εθνικό Θέατρο, ξεκίνησε δυναμικά εχθές 4 Αυγούστου 2015 με μεγάλη επιτυχία το 34ο Φεστιβάλ Πάτρας 2015- Θεσμός Αρχαίου Δράματος. Οι συμπολίτες μας αψήφισαν τις απειλές του καιρού και πλημύρισαν τα διαζώματα στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών και δεν απογοητεύτηκαν, καθώς οι Τρωάδες με την εμπευσμένη σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη κέρδισαν το κοινό το οποίο το απέδειξε έμπρακτα στο τέλος με το παρατεταμένο χειροκρότημά του προς όλους τους συντελεστές και ηθοποιούς που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό επί σκηνής. Δυνατές οι ερμηνείες της Καρυοφυλιάς Καραμπέτη στο ρόλο της Εκάβης, της Μαρίας Κίτσου στο ρόλο της Ανδρομάχης, της Κόρας Καρβούνη στον ρόλο της Κασσάνδρας η οποία ξεχώρισε, αλλά και των υπόλοιπων πρωταγωνιστών. Αισθαντικός ο Χορός με έντονη συμμετοχή και συναίσθημα, βοήθησε καταλυτικά στην κορύφωση του δράματος.

Η παράσταση θα δοθεί και σήμερα 5-5-2015 στις 21:30 στην σκηνή του Ρωμαϊκού Ωδείου Πατρών.

Σημειώνουμε ότι οι φωτογραφίες της παράστασης είναι από την παράσταση της Επιδαύρου, καθώς το Εθνικό Θέατρο δεν επιτρέπει την φωτογράφηση κατά την διάρκεια των παραστάσεων του.Με την τραγωδία του Αισχύλου "Προμηθές Δεσμωτής" συνεχίζεται το πρόγραμμα του φεστιβάλ

Με την τραγωδία του Αισχύλου «Προμηθέας Δεσμώτης», που πραγματεύεται την ηρωική αντίσταση του αλυσοδεμένου στον Καύκασο Προμηθέα στο θέλημα του Δία συνεχίζεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 34ου Φεστιβάλ Πάτρας 2015 – Θεσμός Αρχαίου Δράματος. Η παράσταση, που εντάχθηκε πρόσφατα στο πρόγραμμα του Ελληνικού Φεστιβάλ και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, θα ανέβει 21 και 22 Αυγούστου στο αργολικό θέατρο της Επιδαύρου, ενώ νωρίτερα στα τέλη Ιουλίου παρουσιάστηκε στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, από τα μεγαλύτερα και καλύτερα σωζόμενα αρχαία ελληνικά θέατρα, το οποίο θα ανοίξει για πρώτη φορά τις πύλες του για να υποδεχθεί θεατρική παράσταση, μετά από 24 χρόνια. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε τον Τάσο Νούσια. Τόσο τον Ήφαιστο, όσο και τον Ωκεανό θα ενσαρκώσει ο Γεράσιμος Γεννατάς, ενώ τον Ερμή ο Δημήτρης Κουρούμπαλης. Μαζί τους η Μάρλεν Καμίνσκι στο ρόλο της Ιούς και επταμελής χορός (Ωκεανίδες), αποτελούμενος από ηθοποιούς, αλλά κυρίως από χορεύτριες. Όπως τονίζει ο σκηνοθέτης Κώστας Φιλλίπογλου μεγάλο βάρος θα δοθεί στην κίνηση του χορού: «Επειδή ο “Προμηθέας Δεσμώτης” είναι μια ακίνητη τραγωδία, επιθυμία μου είναι να της χαρίσω κίνηση μέσα από το χορό. Η κίνησή του δεν θα είναι εμπνευσμένη μόνο από το στοιχείο του νερού, όπως είθισται λόγω ονόματος -Ωκεανίδες- , αλλά και από τα τέσσερα στοιχεία της φύσης: νερό, αέρας, φωτιά, γη. Ο χορός μέσω της κίνησης θα εμπλουτίζει τα λεγόμενα των ηρώων και θα αναπαριστά τα συναισθήματά τους, έτσι όπως συνέβαινε πέρυσι στο “Φιλοκτήτη”. Τέλος, όσον αφορά στη δομή της παράστασης, σημειώνει: «Θα ξεκινάει με τη “Θεογονία” του Ησίοδου και κάποια άλλα κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, που μιλάνε για τη δημιουργία του κόσμου και τα οποία θα μας εισάγουν στον μύθο του Προμηθέα Δεσμώτη».

Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλλίπογλου

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας

Επιμέλεια κίνησης: Φρόσω Κορρού

Μουσική: Lost Bodies.                            

Ερμηνεύουν: Τάσσος Νούσιας, Γεράσιμος Γεννατάς, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Μάρλεν Καμίνσκι.

Συμμετέχει επταμελής χορός Ωκεανίδων.

Τα εισιτήρια κυκλοφόρησαν και διατίθενται από τα σημεία προπώλησης.

Τιμές εισιτηρίων

Γενική είσοδος €15

Παιδικό, Φοιτητικό, Συνταξιούχοι, Πολύτεκνοι, €12

ΑΜΕΑ, Άνεργοι €10

Εισιτήρια προπωλούνται:

-

Στο Ρωμαϊκό Ωδείο την ημέρα της παράστασης, ώρες 6:30-10μμ, 2610 223587

-

Στο  Θέατρο Λιθογραφείον  Μαιζώνος 172Β, 2610 328394, 6977347098

-

Στο κατάστημα DUR Αγίου Νικολάου & Μαιζώνος, 2610 279745

-

Στο κατάστημα ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Αγίου Νικολάου 32, 2610 277396

-

Στο κατάστημα  MUSIC STATION Ρήγα Φεραίου 34, 2610 222411

-

Στο κατάστημα DISCOVER Πατρέως 30, 2610 624916