Υλικά:
- 2 κουτιά (380 γραμμάρια) γάλα πλήρες καρύδας
- 1 ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
- ½ φλιτζάνια σκόνη άγλυκο κακάο
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει ελαφρά, περίπου 8 λεπτά.
Τοποθετήστε σε ένα δοχείο και παγώστε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά, περίπου 4 ώρες.
Ετοιμάστε την παγωτομηχανή σας και ρίξτε το μείγμα μέσα στον κάδο της παγωτομηχανής δουλεύοντας το μέχρι να πήξει, για 15 έως 20 λεπτά. Στη συνέχεια τοποθετείτε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Αν δεν έχετε παγωτομηχανή τότε αφού χτυπήσετε το μείγμα στο μίξερ το αποθηκεύετε κατευθείαν στη κατάψυξη για 4 -6 ώρες ανακατεύοντας το κάθε 45 λεπτά για 4 φορές συνολικά.
Συνταγή για παγωτό σοκολάτας με καρύδα
Φτιάξτε παγωτό για όλη την οικογένεια με απλά υλικά
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Πάτρα, Αχαΐα, Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο patrasevents.gr