Σημαντικές παραστάσεις και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις πρόκειται να φιλοξενήσει και φέτος το 34 Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμού Αρχαίου Δράματος του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

Η αυλαία του 34ου Φεστιβάλ Πάτρας θα ανοίξει στις 2 Αυγούστου.

Το φεστιβάλ του ΟΚΠΕ που έχει γράψει την δική του ιστορία στα πολιτιστικά δρώμενα της Πάτρας και όχι μόνο θα διατηρήσει έτσι την ποιότητα, το κύρος και το βεληνεκές που το χαρακτήριζαν όλα αυτά τα χρόνια.

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών εκτός από την τελευταία, την «Λίμνη των Κύκνων», που θα γίνει στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Ρίο. Το έντυπο πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα διατίθεται από την Πέμπτη 30-7-2015 από τα σημεία προπώλησης των εισιτηρίων: Θέατρο Λιθογραφείον, Γωνιά του Βιβλίου, Dur, Music Station, Discover. Επίσης θα κυκλοφορήσει και η συλλεκτική αφίσα του Φεστιβάλ σε περιορισμένα αντίτυπα, η οποία θα διατίθεται δωρεάν στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών μετά το πέρας της κάθε εκδήλωσης, στο κοινό.

Η φωτογραφία της αφίσας και του εξωφύλλου του προγράμματος προέρχεται από το 1ο Φεστιβάλ Πάτρας 1981 – Θεσμός Αρχαίου Δράματος, την παράσταση «Εκκλησιάζουσες» του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Αλέξη Σολωμού η οποία έγινε την Πέμπτη 13-8-1981 (διπλή παράσταση στις 21:30 και μετά τα μεσάνυκτα λόγω πρωτοφανούς κοσμοσυρροής!) και είναι μία ευγενική παραχώρηση του συμπολίτη φωτογράφου Χρήστου Σταματόπουλου.