Συναγερμός έχει σημάνει στην Βαρκελώνη.  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αρκετοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί μετά από πυροβολισμούς σε ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της πόλης, στην πλατεία Λα Ράμπλα, αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας από τους δράστες έχει πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικών. .

Ισπανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πυροβολισμοί συνέβησαν έξω από ξενοδοχείο. Ακόμη σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το eyro2day αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν ότι οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν μετά από απόπειρα απαγωγής. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας από τους δράστες έχει πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικών.

Άλλες μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων αναφέρουν ότι οι δράστες φορούσαν μαύρες κουκούλες. Οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των δραστών.Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τουλάχιστον ένας από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ γίνεται λόγος και για μαχαιριές. Στην περιοχή επικράτησε πανικός ενώ ακόμη δεν έχουν συλληφθεί οι δράστες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για δύο άνδρες, οι οποίοι κατάφεραν να εγκαταλείψουν το σημείο.

Οι πρώτες εικόνες έξω από το ξενοδοχείο, στο οποίο συνέβη το περιστατικό.