Το 34ο Φεστιβάλ Πάτρας  - Θεσμός Αρχαίου Δράματος του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων είναι γεγονός και από την Τρίτη οι Πατρινοί και όχι μόνο μπορούν να σπεύσουν να αγοράσουν τα εισιτήρια των δύο παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου («Τρωάδες» του Ευριπίδη και «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη) που θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ.

Είναι οι δύο πρώτες παραστάσεις (μαζί με αυτή του Κεν Λούντβιχ «Ζητείται Τενόρος» που μεσολαβεί) που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του 34ου Φεστιβάλ του ΟΚΠΕ με τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη να αποτελούν και την επίσημη πρεμιέρα των φετινών εκδηλώσεων.

Το patrasevents.gr επικοινώνησε με τον επικεφαλή και πολιτιστικό σύμβουλο του 34ου Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος, Ανδρέα Α.  Ανδριόπουλο που μας μίλησε σχετικά με το σύνολο των παραστάσεων και των εκδηλώσεων που θα φιλοξενηθούν στο φετινό φεστιβάλ, σε μία εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για τα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα, εξαιτίας των οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων που προηγήθηκαν.

«Είναι αλήθεια ότι φέτος ήταν μία δύσκολη χρονιά για μας καθώς τα όσα έγιναν σε οικονομικό και πολιτικό τομέα επηρέασαν τον τομέα της διοργάνωσης πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, σε πανελλήνιο επίπεδο. Υπήρξαν αρκετές ακυρώσεις, υπήρξαν πολλές δυσκολίες όμως θεωρώ ότι καταφέραμε να δημιουργήσουμε και φέτος ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων ποιοτικό, αντάξιο της ιστορίας και του βεληνεκούς που έχει το φεστιβάλ μας.

Η Πάτρα και οι Πατρινοί ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθούν και θα απολαύσουν τις εκδηλώσεις και τις παραστάσεις που θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ, όπως κάνουν κάθε χρόνο και θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους, ερχόμενοι να δουν σημαντικές δουλειές και μεγάλα ονόματα των καλλιτεχνικών δρώμενων που φέρνουμε στην πόλη μας.

Ο πολιτισμός είναι πάντα σε εποχές δύσκολες, σε εποχές κρίσης, μία διέξοδο για όλους μας».


Το Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο κάθε καλοκαίρι κατάμεστο από κόσμο

Να σημειωθεί, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ, έχουν καταφέρει με προσπάθειες δικές τους να κρατήσουν σε ένα χαμηλό επίπεδο τις τιμές των εισιτηρίων, φέρνοντας παραστάσεις και έργα που όπως μπορεί να δει κανείς κοιτάζοντας αναλυτικά το πρόγραμμα, που εκτός από ποιοτικά, έχουν και ένα ιδιαίτερο κόστος, σαν παραγωγές.

Μάλιστα, βρίσκονται σε επαφές, με συγκεκριμένους κοινωνικούς φορείς για να δημιουργήσουν ένα πακέτο προσφορών για ακόμα χαμηλότερα εισιτήρια τα οποία θα απευθύνονται σε ευάλωτες ή ειδικές ομάδες πολιτών και κοινωνικών ομάδων.

Βρισκόμαστε λοιπόν στην καρδιά του καλοκαιριού και ευτυχώς εδώ στην Πάτρα χάρη στις προσπάθειες των ανθρώπων του ΟΚΠΕ,  εδώ και 34 χρόνια, το καλοκαίρι είναι συνώνυμο με τις παραστάσεις αρχαίας τραγωδίας, με το Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο, με το ποιοτικό θέατρο και όλες τις υπόλοιπες εκδηλώσεις που όλα αυτά χρόνια είχαμε την τύχη να απολαύσουμε.

Και μακάρι να συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε και τα χρόνια που έρχονται…


Ο αείμνηστος ιδρυτής του φεστιβάλ Ανδρέας Δ. Ανδριόπουλος