Οι άνδρες που έχουν ωραίους γιους φαίνονται στα μάτια των γυναικών ομορφότεροι! Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, αυτό συμβαίνει επειδή υποσυνείδητα θεωρούν ότι φέρουν καλύτερα και υγιέστερα γονίδια από εκείνους που έχουν ασχημότερα παιδιά.

Οι γυναίκες προτιμούν για εξελικτικούς λόγους τους άνδρες που έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, καθώς αυτά υπονοούν ότι έχουν καλύτερα γονίδια και έτσι θα μπορέσουν να χαρίσουν σε μία γυναίκα υγιείς απογόνους. Ένας άνδρας που έχει ήδη ωραία παιδιά κρατάει ουσιαστικά στα χέρια του τη ζωντανή απόδειξη του καλού γενετικού του υλικού.

Για την διεξαγωγή έρευνας, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Trnava στη Σλοβακία έδειξαν σε 260 γυναίκες φωτογραφίες ανδρών, που σε προηγούμενο πείραμα είχαν βαθμολογηθεί σχετικά με την εμφάνισή τους.

Οι φωτογραφίες αυτές των ανδρών συνοδεύονταν από φωτογραφίες αγοριών (μεταξύ 4 και 5 ετών) που είχαν επίσης σε προηγούμενο πείραμα βαθμολογηθεί σχετικά με την εμφάνισή τους. Οι ειδικοί είπαν στις γυναίκες ότι τα αγόρια ήταν γιοι των εν λόγω ανδρών αν και στην πραγματικότητα δεν ήταν. Όταν οι φωτογραφίες των ανδρών συνοδεύονταν από έναν γοητευτικό «γιο» τότε οι συμμετέχουσες στην έρευνα θεωρούσαν και τον «μπαμπά» γοητευτικό, όταν συνοδεύονταν από ένα άσχημο «γιο» τότε ούτε ο μπαμπάς έπαιρνε «καλό βαθμό». Μάλιστα η εκτίμηση αυτή των γυναικών δεν είχε να κάνει μόνο με διαθέσιμους άνδρες, αλλά ακόμα και με όσους ήταν ακόμα παντρεμένοι!