Ανάπλαση των χώρων όλων των περιοχών της Πάτρας θέλει ο Δήμος και παρά τα πενιχρά οικονομικά του, έχει συγκεκριμένα σχέδια που ήδη έχει εκπονήσει και τους επόμενους μήνες θα προσπαθήσει να εφαρμόσει στην πράξη.

Ένα από τα σχέδια αυτά αφορούν την οδό Αυστραλίας, στην Αγυιά, η οποία ειδικότερα την χειμερινή περίοδο είναι απροσπέλαστη, χωρίς φωτισμό, γεμάτη από λακκούβες και λασπόνερα, χωρίς στην ουσία να έχει πεζοδρόμιο, αλλά και χωρίς δέντρα που δίνουν μία άλλη χάρη, σε έναν τόσο μεγάλο δρόμο της πόλης.

Το σχέδιο του Δήμου για τον συγκεκριμένο δρόμο είναι να τον μετατρέψει σε ένα δρόμο πρότυπο, κάνοντας έτσι την αρχή για την μορφή που θα πρέπει να έχουν όλοι οι νέοι δρόμοι της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr ο Δήμος έχει εκπονήσει ένα σχέδιο προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, το οποίο προβλέπει το πλάτος του δρόμου για κίνηση οχημάτων να είναι στα οχτώ μέτρα και του συνολικού πλάτους στα 14 μέτρα.

Με βάση το σχέδιο αυτό έχει εκπονηθεί να κατασκευαστούν πεζοδρόμια, εκατέρωθεν της οδού Αυστραλίας, τα οποία θα είναι πλακοστρωμένα. Παράλληλα, στις δύο πλευρές του δρόμου θα δημιουργηθούν ποδηλατόδρομοι με βιομηχανικό δάπεδο, σύγχρονης τεχνολογίας.

Έτσι θα μπορούν να κάνουν ποδήλατο οι Πατρινοί, σε έναν δρόμο έξω από το κέντρο της Πάτρας που είναι ιδανικός για ποδηλατοδρόμους, κάτι για το οποίο, άλλωστε, είχαν ξεκινήσει κάποια έργα στην οδό χωρίς, όμως, ποτέ να ολοκληρωθούν.

Από εκεί και πέρα, το σχέδιο προβλέπει να τοποθετηθούν φωτιστικά κατά μήκος του δρόμου, δεντροστοιχίες και στις δύο πλευρές, δίνοντας ένα έντονο «πράσινο» χρώμα στην οδό, πινακίδες σήμανσης, δοχεία απορριμμάτων και γενικότερα ότι άλλο απαιτείται για έναν σύγχρονο δρόμο.

Παράλληλα, στα δύο πεζοδρόμια του δρόμου έχει προβλεφθεί και ειδικό πλακόστρωτο για όδευση τυφλών. Το σχέδιο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει σταλεί στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια για έγκριση και από εκεί και πέρα εφόσον όλα πάνε καλά, αμέσως μετά θα ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.