Η συντροφιά του σκύλου είναι πολύτιμη και δεν θα πρέπει να την αποχωριζόμαστε ούτε την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών. Η Skoda προσφέρει λύσεις για την ασφαλή και χωρίς φθορές μετακίνηση των κατοικίδιων ζώων με το αυτοκίνητό μας.

Για όσους επιλέγουν να μεταφέρουν το σκύλο στις πίσω θέσεις, προσφέρεται ειδικό κάλυμμα ώστε να μην λερώνονται με τρίχες κλπ και να μην φθείρονται οι επενδύσεις των πίσω καθισμάτων. Σύμφωνα με το Νewsauto, το υλικό είναι ανθεκτικό στο νερό και πλένεται εύκολα. Η επιφάνειά του είναι αντιολισθητική, ώστε ο σκύλος να μην γλυστρά, π.χ. στις στροφές. Υπάρχουν επίσης και ειδικές ζώνες που δένουν πάνω στις συμβατικές ζώνες ασφαλείας.


Ορισμένοι βέβαια (ιδίως οι κάτοχοι station wagon) βάζουν το σκύλο στο χώρο αποσκευών. Για αυτούς διατίθενται δύο διαφορετικά διαχωριστικά. Το ένα «μοιράζει» το χώρο στα δύο, ώστε να μπορούν να μεταφερθούν οι αποσκευές, ενώ το άλλο τοποθετείται μετά τα προσκέφαλα των πίσω καθισμάτων και δεν επιτρέπει στο σκύλο να περάσει στο χώρο των επιβατών.

Στα αξεσουάρ ορισμένων μοντέλων της Skoda περιλαμβάνεται κάλυμμα του χώρου αποσκευών διπλής όψης. Η μία πλευρά είναι επενδεδυμένη με μακέτα και η άλλη με πλαστικό που ξεπλένεται εύκολα.