Μπορεί σήμερα οι διεμφυλικοί, οι άνθρωποι που σε κάποια στιγμή της ζωής τους συνειδητοποιούν πως είναι εγκλωβισμένοι σε σώμα άλλου φύλου από αυτό που νιώθουν και κάνουν τη μεγάλη αλλαγή, να είναι περισσότεροι αποδεκτοί από την κοινωνία, ωστόσο το μοντέλο Caroline Cossey υπενθυμίζει πως δεν ήταν έτσι τα πράγματα όταν το περιοδικό Playboy την είχε αποδεχθεί για αυτό που ήταν ήδη από το 1991.

Η καλλονή από τη Βρετανία είχε ποζάρει πρώτη φορά για το περιοδικό το 1981, όταν αποκαλύφθηκε η ταυτότητά της. Δέκα χρόνια αργότερα έγινε το πρώτο διεμφυλικό μοντέλο ανάμεσα στα διάσημα «κουνελάκια».

Η 60χρονη σήμερα Caroline προωθώντας την αυτοβιογραφία της μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά την αλλαγή αλλά και τους προκατειλημμένους ανθρώπους με τους οποίους βρέθηκε αντιμέτωπη.


Όταν ήταν μικρή, εξηγεί, θεωρείτο αγόρι επειδή είχε πέος. Αλλά καθώς μεγάλωνε συνειδητοποιούσε πως προτιμούσε να ντύνεται ωραία και να παίζει με κούκλες παρά να κάνει ό,τι έκανε ο αδελφός της. Έτσι έπεσε θύμα bullying ως έφηβος Barry.

Ενώ ήδη άρχιζε να αισθάνεται περισσότερο κορίτσι παρά αγόρι, ήταν σε ένα μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης που συνειδητοποίησε πως την έλκυαν τα αγόρια και όχι τα κορίτσια. Άρχισε να σκέφτεται πως ήταν ομοφυλόφιλη αλλά ούτε και με αυτό ένιωθε εντελώς καλά.

Καθώς μεγάλωνε, άρχισε να αφήνει τα μαλλιά της να μακρύνουν αλλά ανακάλυψε πως οι ομοφυλόφιλοι άνδρες που της άρεσαν την απέρριπταν, γιατί προτιμούσαν άνδρες που έδειχναν άνδρες.

Στα Gay clubs δεν της επέτρεπαν την είσοδο επειδή την περνούσαν για drag queen. Για πρώτη φορά άρχισε να σκέφτεται πως είναι διεμφυλική όταν συνάντησε για πρώτη φορά έναν άλλο διεμφυλικό.

Η Caroline, όπως αναφέρει το newsbeast, ήθελε να αλλάξει φύλο, κάτι που θα μπορούσε να κάνει δωρεάν με την κάλυψη του βρετανικού Συστήματος Υγείας. Αλλά υπήρχε μια παγίδα: πρώτα θα έπρεπε να την αξιολογήσει ψυχίατρος κι έπειτα να περιμένει δύο χρόνια μέχρι να εγκριθεί η επέμβαση και άλλα δύο χρόνια για να φτάσει η σειρά της στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Παρότι ήθελε να κάνει νόμιμα την επέμβαση αλλαγής φύλου, δεν μπορούσε να περιμένει τόσο κι έτσι χρειαζόταν να συγκεντρώσει μόνη της τα χρήματα.


Τα ποσά χρειάστηκαν για την εμφύτευση στήθους τα βρήκε από μια πολύ απρόσμενη πηγή: ένας  άνδρας της είπε πως ένας πλούσιος φίλος του είναι έτοιμος να δώσει τα πάντα για να δει πως υπάρχει στον κόσμο κάποιος σαν κι αυτήν. Τηρώντας τη δέσμευσή του προσέφερε ό,τι χρειάστηκε για να γίνει η Caroline αυτή που είναι.

Τα χρήματα για την αλλαγή φύλου τα μάζεψε κάνοντας στριπτίζ στη Ρώμη και τότε της γεννήθηκε και η ιδέα να στραφεί στο μόντελινγκ.

Μετά τη συμμετοχή της σε μια ταινία James Bond, η Caroline προσκλήθηκε να φωτογραφηθεί για το Playboy, το 1981.

Η χαρά της όμως δεν κράτησε πολύ: το 1982 η τάμπλοιντ «News of the World» αγόρασε τον φάκελό της από το νοσοκομείο όπου αποδεικνυόταν πως είχε γεννηθεί άνδρας.

«Άρχισα να κρύβομαι, έκανα απόπειρα αυτοκτονίας, ένιωθα ντροπή και ταπείνωση… Μέχρι που κουράστηκα να ντρέπομαι για κάτι που δεν ήταν ποτέ στον έλεγχό μου, το φύλο μου», εξηγεί.

Έτσι έφτασε στη φωτογράφιση του 1991. «Ήθελα να το κάνω γιατί ήθελα να δείξω σε όλους πως οι διεμφυλικοί μπορούσαν να είναι σέξι και ελκυστικοί και να βοηθήσω στο να εκλείψουν οι προκαταλήψεις σε βάρος μας», λέει.



Caroline Cossey - Tula