Μετά από περίπου 10 χρόνια, το NSX επέστρεψε. Μπορεί αυτήν την φορά να παρουσιάζει κάτι εντελώς διαφορετικό, άλλα εξακολουθεί να έχει τον ίδιο στόχο.

Να αποτελεί δηλαδή ένα υπεραυτοκίνητο το οποίο θα κοντράρει στα ίσια τον ανταγωνισμό αλλά θα έχει και την δυνατότητα να χρησιμοποιείται και καθημερινά.

Για αυτόν τον λόγο, η Acura, με το σήμα της οποίας πωλείται το NSX στην χώρα, γνωστοποίησε μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter πως θα πραγματοποιήσει έναν γύρο της Βόρειας Αμερικής με δύο αυτοκίνητα παραγωγής.

Σκοπός της εταιρίας είναι να δείξει ότι, παρά την εξωτική τεχνολογία την οποία χρησιμοποιεί, είναι πράγματι απόλυτα χρηστικό αλλά και ταυτόχρονα να το προβάλλει σε όσον δυνατόν ευρύτερο κοινό.

Παρκαρισμένο δίπλα στο προηγούμενο θρυλικό μοντέλο της εταιρίας (Honda NSX 2002), δείχνει σαν κάτι το οποίο δραπέτευσε από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Τετρακίνηση, διπλό τούρμπο, τρεις ηλεκτροκινητήρες, κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 9 σχέσεων, 550 άλογα και καντάρια υψηλής τεχνολογίας απέχουν έτη φωτός από το, πρωτοποριακό για την εποχή του, αλουμινένιο NSX, το οποίο τότε…έβαλε τα γυαλιά σε Ιταλούς και Γερμανούς.

Όσον αφορά τις διαστάσεις όμως δεν διαφέρει και πολύ από το Audi R8 και την Porsche 911 παρά το γεγονός ότι με τις πρώτες φωτογραφίες προκλήθηκαν σχόλια για…»δανεισμό» στοιχείων από άλλα μοντέλα, στον δρόμο δείχνει πολύ πιο εντυπωσιακό.

Απολαύστε το!