Ο Μάικ Φάνινγκ είναι αυτή την στιγμή ο πιο διάσημος αθλητής στον κόσμο. Αιτία, η live μετάδοση του αγώνα σερφ, κατά τη διάρκεια της οποίας δέχθηκε επίθεση από καρχαρία και γλίτωσε ως εκ θαύματος χωρίς μια γρατζουνιά.

Ο 34χρονος Αυστραλός είναι τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής σερφ, όμως αυτό που έζησε την Κυριακή, τον έκανε να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν πράγματα που αξίζουν περισσότερο από το άθλημά του. «Θα ήμουν ευτυχισμένος αυτή την στιγμή ακόμη και αν δεν έκανα ποτέ ξανά σερφ στη ζωή μου. Το μόνο που πρόλαβα ενστικτωδώς να κάνω, ήταν να του ρίξω μια μπουνιά» δήλωσε όντας σοκαρισμένος κατά την έξοδό του στην ακτή.

Ο Φάνινγκ είναι ένας από τους πιο πλούσιους αθλητές στον κόσμο και ο Νο1 στη λίστα των σέρφερ με τα μεγαλύτερα εισοδήματα. Ετησίως αυξάνει τον προσωπικό του λογαριασμό κατά 2,7 εκ. δολάρια ενώ αυτά τα έσοδα αφορούν μόνο τις δραστηριότητές του από το σερφ χωρίς να υπολογίζονται τα έσοδα από χορηγούς και διαφημίσεις.

Παντρεμένος με το πανέμορφο μοντέλο Καρίσα, την οποία γνώρισε το 2004 από κοινούς φίλους, μπήκε άμεσα στο παιχνίδι του real estate και αύξησε την προσωπική του περιουσία κατά μερικά δισεκατομμύρια στις αυστραλιανές ακτές.

Ωστόσο στη ζωή του δεν ήταν όλα πάντα ρόδινα. Σε μικρή ηλικία, έχασε τον 16χρονο αδερφό του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και ήταν αυτός που έπρεπε να ενημερώσει τους γονείς του για το χαμό του παιδιού τους. «Ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου από την οποία βγήκα πολύ πιο δυνατός. Κατάλαβα ότι στη μνήμη του αδερφού μου θα έπρεπε να τα καταφέρω στους στόχους μου. Ήταν η περίοδος που έβαλα τα δυνατά μου ώστε να γίνω πρωταθλητής σ'αυτό που μου άρεσε περισσότερο, το σερφ. Ήθελα να κάνω κάτι για τον αδερφό μου» έχει δηλώσει στο παρελθόν.

Όσο για το αν θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ταϊτής σε ένα μήνα, παραμένει άγνωστο μετά το σοκ που υπέστη με την επίθεση του καρχαρία. Αν και οι φίλοι του δηλώνουν βέβαιοι ότι θα τον δουν να αγωνίζεται.



Shark Attack Mick Fanning