Μαζί με τις εξόδους που μετριάστηκαν από τους Πατρινούς όλο αυτό το διάστημα της τραπεζικής αργίας, μειώθηκαν και τα σκουπίδια, στους κάδους των απορριμμάτων.

Στην εκτίμηση αυτή έχουν προχωρήσει οι άνθρωποι της αρμόδιας αντιδημαρχίας του Δήμου, υποστηρίζοντας ότι έχει παρατηρηθεί όλες αυτές τις μέρες η μείωση των απορριμμάτων, κάτι που εξηγείται με την μείωση των εξόδων των Πατρινών που με την σειρά του έχει σαν αποτέλεσμα τα καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης και εστίασης να μην παράγουν τόσα σκουπίδια.

Πάντως, σε αρκετούς κάδους απορριμμάτων, βλέπει κανείς αντί για πολλά σκουπίδια, αρκετά χόρτα και κλαδιά από δέντρα. Ο όγκος έτσι των απορριμμάτων της Πάτρας αυτές τις μέρες έχει μειωθεί, ενώ αξίζει να σημειωθεί ο Δήμος αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα σε ότι αφορά την προμήθεια των καυσίμων για τα απορριμματοφόρα του.

Υπήρξε σοβαρός κίνδυνος για να ξεμείνει από καύσιμα και να μην μπορούν έτσι τα οχήματα αυτά να μαζέψουν τα σκουπίδια, όμως στον Δήμο έκαναν απέλπιδες προσπάθειες και μπόρεσαν έτσι να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση.