«Θερίζουν» οι… κυνηγοί χαλκού και μετάλλων, κλέβοντας όπου βρουν, από εθνικούς δρόμους και δίκτυα, έως και σε συνοικίες.

Στα εθνικά οδικά δίκτυα, αλλά και στους επαρχιακούς δρόμους της περιοχής, οι «κυνηγοί» χαλκού και μετάλλων δεν έχουν αφήσει κολώνα για κολώνα της ΔΕΗ. Ξηλώνουν λάμπες έως και καλώδια, βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή τους, αλλά και των οδηγών που είναι αναγκασμένοι, χωρίς τις κολώνες του ηλεκτροφωτισμού να οδηγούν στο σκοτάδι.

Μαζί με τις κολώνες της ΔΕΗ οι επιτήδειοι δεν έχουν αφήσει λαμπάκι για λαμπάκι στα εθνικά οδικά δίκτυα της περιοχής, τόσο στην Πατρών Πύργου, όσο και στην Πατρών Κορίνθου. Όμως δεκάδες κλοπές τέτοιου είδους γίνονται και στις συνοικίες της Πάτρας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή γύρω από αυτήν. Μέσα στην πόλη οι κλέφτες την… έχουν πέσει στα φρεάτια της ΔΕΥΑΠ,  αφήνοντας πίσω τους ολόκληρες παγίδες για τους πεζούς που αν δεν προσέξουν μπορεί να πέσουν μέσα.

Και φυσικά οι επιτήδειοι εκεί που έχουν αναπτύξει τις κλεπτικές δραστηριότητες τους είναι κυρίως στην ορεινή Αχαΐα, όπου ολόκληρα χωριά έχουν δρόμους βυθισμένους στο σκοτάδι, με την αστυνομία να τρέχει να διασώσει την κατάσταση χωρίς πάντα να τα καταφέρνει. Μεγάλες ζημιές από τους… κυνηγούς χαλκού έχουν υποστεί και αρκετές αγροτικές εγκαταστάσεις ιδιωτών, με τους αγρότες να είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν τις φθορές που αφήνουν πίσω τους οι δράστες.