«Βρισκόμαστε τρεις μήνες πριν τη διεξαγωγή της μεγαλύτερης αθλητικής φθινοπωρινής γιορτής της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος, της μεγαλύτερης νυχτερινής εκδήλωσης της χώρας. Φέτος στη μεγάλη οικογένεια του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου και του Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ. αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 20.000 δρομείς, βελτιώνοντας το περυσινό μας ρεκόρ».

Λόγια του Δρόσου Χριστόπουλου, του Γενικού Διευθυντή στον 4ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης και τον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., που θα διεξαχθούν το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, ο οποίος συνέχισε:

«Απευθύνουμε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής, ανοίγουμε την αγκαλιά μας και είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε σπουδαίους αθλητές και χιλιάδες δρομείς υγείας κάθε ηλικίας, δρομείς με αναπηρίες, Παραολυμπιονίκες, Ολυμπιονίκες όλων των αθλημάτων, οι οποίοι θα τρέξουν ή θα βαδίσουν τη διαδρομή, υιοθετώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Είναι μεγάλη χαρά όλων μας, η διοργάνωσή μας να προσφέρει τη χαρά της συμμετοχής σε όλους τους συνανθρώπους μας ανεξαιρέτως, οι οποίοι την τιμούν με τη συμμετοχή τους ».

Ο Δρόσος Χριστόπουλος, κατέληξε:«Δια μέσου της διοργάνωσης θα ενισχυθούν τα 45 ιδρύματα κοινωνικής προσφοράς που υποστηρίζουν και υποστηρίζονται από τη διοργάνωση. Προσκαλούμε τον κόσμο να κλείσει θέση στη μεγάλη νυχτερινή γιορτή δρόμου της Θεσσαλονίκης και να γίνει μέρος του ανθρώπινου ποταμιού, που στις 10 Οκτωβρίου θα πλημμυρίσει τους κεντρικούς δρόμους της. Παράλληλα, προτρέπουμε τους δρομείς να δηλώσουν τη συμμετοχή τους εντασσόμενοι σε ομάδα ιδρύματος που υποστηρίζεται από τη διοργάνωση, όπως αυτά φαίνονται στην επίσημη ιστοσελίδα μας, ώστε η συμμετοχή του να έχει και χαρακτήρα κοινωνικής προσφοράς και οικονομικής ενίσχυσης του ιδρύματος. Όλοι μας νιώθουμε την ανάγκη να περάσουμε μέσα από τη διοργάνωση μηνύματα συνεργασίας, αλληλοβοήθειας, ενότητας και κοινωνικής ευθύνης».

Ο 4ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ Τρίτων σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της AIMS και είναι ενταγμένος στο Ελληνικό και διεθνές καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, της AIMS και της ΕΑΑ. Παράλληλα υποστηρίζεται από πλήθος θεσμικών φορέων, φορέων υποστήριξης και εθελοντικών φορέων.

Η εκκίνηση των21,1 χλμ., θα δοθεί με τη δύση του ηλίου στις 18.45, ενώ η εκκίνηση του Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., στις 21.15. Καταληκτική ημερομηνία εγγραφής είναι η Τετάρτη 16Σεπτεμβρίου 2015, με τους ενδιαφερόμενουςνα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή είτε αυτοπροσώπως, στα γραφεία του Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», στο Εθνικό Καυταντζόγλειο Στάδιο (τηλ. 2310 200360), είτε με online εγγραφή (ατομική ή ομαδική) στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr.