Μπορεί το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας να έχει τονίσει ότι συγκεκριμένες περιοχές κοντά στην Πάτρα απαγορεύονται για κολύμπι, όμως ακόμα και εκεί φαίνεται ότι λογάριασε, χωρίς την… θηλιά της οικονομικής κρίσης.

Η αρμόδια υπηρεσία της ΠΔΕ ανέφερε στις περιοχές της Αχαΐας που απαγορεύεται η κολύμβηση "την περιοχή από την θέση «LIDO» Τσαούση μέχρι και τη θέση «Κολυμβητήριο Αγυιάς»", ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί οι Πατρινοί που παρά την απαγόρευση αυτή, κάνουν το μπάνιο τους έως και στις Ιτιές.

Τι είναι αυτό που τους κάνει να… γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια αυτή την ρητή απαγόρευση, βάζοντας σε κίνδυνο την σωματική τους υγεία; Προφανώς σε εποχές κρίσης δεν υπάρχουν περισσευούμενα χρήματα ούτε και για βενζίνη, που θα απαιτείτο για να πάνε σε κάποια πιο μακρινή παραλία.

Έτσι, ελέω φτώχιας, πείνας και έλλειψης χρημάτων επιλέγουν να κάνουν το… μπανάκι τους, ακόμα και σε μία παραλία που μόνο ασφαλής δεν είναι για την υγεία τους, με νερά που δεν πληρούν τα πρότυπα που έχουν τεθεί για την ποιότητα τους. Η κρίση λοιπόν επηρεάζει ακόμα και το καλοκαιρινό μας μπάνιο, χωρίζοντας τις παραλίες σε αυτές των «πλουσίων» και σε αυτές των «φτωχών».

Δείτε τις φωτογραφίες που εξασφάλισε το patrasevents.gr