«Σε ευχαριστώ Αλέξη Τσίπρα γιατί έδειξες σε όλους τι σημαίνει να αγωνίζεσαι για αυτό που πρέπει».

Δεν το λέει κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν το λέει ένα πρόσωπο κομματικό, παρά μία 18χρονη με καταγωγή από την Πάτρα, η οποία πριν από λίγο καιρό, τελείωσε τις πανελλήνιες εξετάσεις. Η 18χρονη Αναστασία Τζαβάρα σε κείμενο που απέστειλε στο fan page του patrasevents.gr σχολιάζει τις πολιτικές εξελίξεις με την δική της ματιά.

Ένα κείμενο μέσα από τα μάτια ενός 18χρονου παιδιού για την τόσο αυτή κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα μας . Διαβάστε το: 

«Είμαι 18 χρόνων και πριν ένα μήνα περίπου τελείωσα τις πανελλήνιες εξετάσεις. Όλοι μου έλεγαν ότι θα δυσκολευτώ κτλ στην πράξη και στην προσπάθειά μου όλο το χειμώνα δεν επιβεβαιώθηκε η παραπάνω άποψη και ξέρετε γιατί; Γιατί απλά μου άρεσε αυτό που διάβαζα και ήξερα ότι έτσι θα έπαιρνα το εισιτήριο να κάνω αυτό που μου αρέσει στο μέλλον...

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων (23 Ιουνίου), ακούω τη μητέρα μου να μου λέει: «Μεγάλωσες και εσύ, ψηφίζεις για 1η φορά... Δημοψήφισμα». Δεν κρύβω ότι δεν είχα ασχοληθεί ποτέ σοβαρά με την πολιτική της χώρας, όμως είχε έρθει η ώρα, έπρεπε να αποφασίσω με συνέπεια και χωρίς να ακούω τις φωνές των «αρπακτικών» ανάμεσα στο «Ναι» και το «Όχι».  

Παρακολουθώ λοιπόν τις πολιτικές εκπομπές και βλέπω τον Πρωθυπουργό να βγάζει διάγγελμα. Είδα και κατάλαβα αμέσως πως αυτός ο άνθρωπος είναι διαφορετικός από τους άλλους. Πράγματι αγωνίζεται για την Ελλάδα μας, για να ζήσουμε όλοι μας με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη μέσα στην Ευρώπη που ουσιαστικά εμείς κτίσαμε.

Πίστεψα για πρώτη φορά στη ζωή μου πως ο χώρος της πολιτικής δεν απαρτίζεται μόνο από τους άλλους, αλλά και από ανθρώπους που με κόπο και πείσμα έφτασαν να κυβερνούν μια χώρα και να παλεύουν για την ελευθερία της παρά τις αντιδράσεις όλων... «Ελλήνων» και ξένων.

Ο Α.Τσίπρας είναι ο πιο ακέραιος πολιτικός άνδρας που έχει συναντήσει η ελληνική πολιτική, εδώ και πολλά χρόνια παρ' όλο που αρκετοί δεν τον επιθυμούν στο τιμόνι της χώρας, αυτός συνέχισε να αγωνίζεται για την Ελλάδα.

Για τους Έλληνες, για όλους εμάς τους νέους ανθρώπους που έχουμε την διάθεση να μείνουμε εδώ και  να ξαναχτίσουμε τη ζωή μας και τη χώρα από την αρχή... Και θα μείνουμε!

Αισθάνομαι την ανάγκη να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ Αλέξη, γιατί έδειξες σε όλους τι σημαίνει να αγωνίζεσαι γι' αυτό που πρέπει... Όπως είπα στην αρχή ακόμα και όταν οι άλλοι σου λένε πως κάτι είναι δύσκολο δεν πρέπει να υποχωρήσεις, πρέπει να παλέψεις γι'αυτό...

Σε παρακαλώ, συνέχισε να παλεύεις, για όλους μας και  εμείς θα είμαστε μαζί σου... Πήρες το 62% του ελληνικού λαού με το μέρος σου... Μην απογοητεύεσαι... Μην φύγεις...

Η ελπίδα ήρθε, είναι εδώ!  Δεν γράφω με κομματικοποιημένες αντιλήψεις, δεν μου αρέσει αυτός ο χαρακτηρισμός, αλλά σου γράφω μέσα από τα μάτια και τη σκέψη ενός 18χρονου παιδιού που θέλει να συνεχίσει να κάνει όνειρα εδώ!

Να υπάρχει εδώ και να ζει εδώ. Μέσα από τις συμβουλές του πολιτισμού μας και με την υποστήριξη του κράτους μας... Γι' αυτό, λοιπόν, σε ευχαριστώ Αλέξη Τσίπρα, συνέχισε έτσι!».