Ήταν μία υπέροχη και ξεχωριστή εκδήλωση που πέρασε το δικό της κοινωνικό μήνυμα, μήνυμα για έναν καλύτερο κόσμο, σε έναν κόσμο που αξίζει να προσπαθείς.

Αξίζει να προσπαθείς, χωρίς ψευδαισθήσεις, χωρίς καμία διάθεση για φυγή, αλλά αντιμετωπίζοντας την πραγματικότητα και τις αλήθειες της πραγματικότητας αυτής, με τα δικά σου μέσα και την δική σου αλήθεια, καθώς μπορεί να υπάρχουν φορές που οι αλήθειες αυτές ενδεχομένως να συγκρούονται μεταξύ τους, όμως μέσα από τις συγκρούσεις αυτές μαθαίνεις να εξελίσσεσαι και να προχωράς.

Όπως προχώρησαν τα παιδιά του ΚΕΘΕΑ, τα μέλη του Θεραπευτικού Προγράμματος «Οξυγόνο» που το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποίησαν την εκδήλωση παρουσίασης του περιοδικού τους. Του δικού τους περιοδικού, το «Οξυγόνο», σε ένα τεύχος που ξεφυλλίζοντας κανείς τις σελίδες του, μπορούσε να μυρίσει το άρωμα του τυπογραφείου, του φρέσκου χαρτιού, αλλά και της διάθεσης για ζωή.

Της ζωής που τους ανήκει γιατί κατάφεραν να κοντραριστούν με ένα σύστημα και να βγουν νικητές από την μάχη αυτή. Μία μάχη που θα συνεχίζεται στο διηνεκές, όπως θα συνεχίζεται και η προσπάθεια αυτή για να γινόμαστε καλύτεροι ως άτομα, κάθε μέρα που περνά, διεκδικώντας έναν καλύτερο κόσμο και μία καλύτερη ζωή.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, εξέδωσαν το δικό τους περιοδικό, έχοντας στο πλευρό της την πολύτιμη βοήθεια του δημοσιογράφου κοινωνικού λειτουργού, Λάμπρου Αραπάκου και την προσφορά του γραφίστα, Ηλία Λαμπρόπουλου.

Η εκδήλωση παρουσίασης του περιοδικού έγινε στο δροσερό Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου και για το περιοδικό πέρα από τους δύο νέους αυτούς ανθρώπους που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην δημιουργία του, μίλησε και ο ποιητής Διονύσης Καρατζάς. Να σημειωθεί ότι σημαντικό ρόλο έπαιξε στην όλη προσπάθεια και η υπεύθυνη του προγράμματος του ΚΕΘΕΑ "Οξυγόνο", η Ελεθερία Παππά, αλλά και οι υπόλοιποι εργαζομενοι που στηρίζουν κάθε αγώνα των παιδιών αυτών.

Μετά την εκδήλωση παρουσίασης του περιοδικού ακολούθησε συναυλία με τους Night and Day και την νεαρή τραγουδίστρια, Γιούλη Ασημακοπούλου.