«Πυρά» της ΝΑΡ Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης Πάτρας κατά της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, καλώντας σε συγκέντρωση τους πολίτες για την αποφυγή του ενδεχομένου της συμφωνίας με τους εταίρους.

Σε ανακοίνωση της η ΝΑΡ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι  «ο λαός ψήφισε όχι μέχρι τέλους», «κάτω το νέο και το παλιό μνημόνιο»,  υποστηρίζοντας την οριστική ρήξη με την ΕΕ, το ΔΝΤ και το κεφάλαιο και κάνει λόγο για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που δεν θα περάσει.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:  «H συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχωρά σε ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, παραχαράσσοντας κατάφωρα τη θέληση του ελληνικού λαού που την προηγούμενη Κυριακή 5/7 είπε ένα συντριπτικό ΟΧΙ στις προτάσεις των δανειστών – τοκογλύφων και των οικονομικών δολοφόνων της ΕΕ και του ΔΝΤ για νέο μνημόνιο.

Η θρασύτατη κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα φέρνει την Παρασκευή στην Βουλή για προέγκριση την «εθνική» πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς την τρόικα, μια πρόταση βαθιά αντιλαϊκή και αντεργατική, που αποτελεί ένα σκληρότατο μνημόνιο, παρόμοιο με αυτό που καταψήφισε ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα.

Η πρωτοφανής πολιτική εκτέλεση του ΟΧΙ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν θα περάσει.  Πρέπει να συναντήσει την πιο εκτεταμένη και την πιο έντονη αντίδραση των εργαζομένων, των ανέργων, των φτωχομεσαίων λαϊκών στρωμάτων και της ανυπόταχτης νεολαίας. Του ΟΧΙ της φτωχολογιάς που έδωσε την ετυμηγορία του για ρήξη με τα μνημόνια, το ευρώ, την ΕΕ και το ΔΝΤ, κόντρα σε θεούς και δαίμονες.

Οι κυνικοί εκβιαστές και οι τρομοκράτες της ΕΕ και του ΔΝΤ, της ελληνικής ολιγαρχίας και των ΜΜΕ, θα εισπράξουν ένα νέο κατηγορηματικό ΟΧΙ. Ακόμα πιο τρανταχτό αυτή τη φορά. Στους δρόμους, στους χώρους δουλειάς, στις φτωχογειτονιές, στα νεολαιίστικα στέκια, με απεργίες, διαδηλώσεις, μαζικό ξεσηκωμό!

Οι εργαζόμενοι και ο λαός έδειξαν πως έχουν τα κότσια γι' αυτό, δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν τα πάντα μέσα στο ευρωσφαγείο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που έχει επιλέξει να κινηθεί εντός του ασφυκτικού πλαισίου της ΕΕ και του κεφαλαίου, εκφράζοντας τελικά τα αστικά συμφέροντα.

Με την υιοθέτηση και ψήφιση αυτών των μέτρων, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το νέο «εθνικό της μέτωπο» με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ – καναλάρχες -επιχειρηματίες, γίνεται μια μνημονιακή κυβέρνηση εξαπάτησης και εξαθλίωσης του λαού. Και θα έχει την τύχη που της αξίζει.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία δεν ψήφισαν ΟΧΙ για να ξαναφέρουν το μαύρο μέτωπο πάνω στη ζωή τους. Ψήφισαν ΟΧΙ για να αλλάξουν σελίδα. Να συντρίψουν τα μνημόνια, να διαγράψουν το ληστρικό χρέος, να σπάσουν τη φυλακή της ΕΕ και του ΔΝΤ, το βασίλειο του επιχειρηματικού και τραπεζικού κέρδους!

Όποιοι νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με τη θέληση του λαού πολύ σύντομα θα θερίσουν θύελλες».