Σε οριακή κατάσταση βρίσκονται τα οχήματα του Δήμου Πάτρεων, σε ότι έχει να κάνει με την ανατροφοδότηση καυσίμων. Τα καύσιμα που είχε ο Δήμος για τα οχήματα του τελειώνουν και αν δεν αλλάξει κάτι από την επόμενη εβδομάδα είναι αμφίβολο αν θα μπορούν να κινηθούν.  

Το γεγονός αυτό ισχύει και για τα απορριμματοφόρα, εκ των οποίων τα περισσότερα δεν θα μπορούν από την επόμενη εβδομάδα να κάνουν τις διαδρομές τους για να μαζέψουν τα σκουπίδια.

Με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την δημόσια υγεία της πόλης και των Πατρινών, αφού με την ζέστη που κάνει, τα σκουπίδια στους κάδους αν παραμείνουν παραπάνω ώρες εκεί, θα μετατραπούν σε εστία μόλυνσης.

Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου όλη αυτή την εβδομάδα προσπάθησε να μετριάσει τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων, στην λογική της συντήρησης, μη γνωρίζοντας τι θα γίνει την επόμενη μέρα και ξέροντας ότι τα καύσιμα τελειώνουν.

Όμως από την επόμενη εβδομάδα και σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο ανεφοδιασμός τους (κάτι που είναι και το πιθανότερο από την στιγμή που οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν κανονικά), τότε τα περισσότερα απορριμματοφόρα θα ξεμείνουν και ο Δήμος δεν θα είναι σε θέση να τα χρησιμοποιήσει για το μάζεμα των σκουπιδιών.