Απίστευτη ταλαιπωρία για δεκάδες συνταξιούχους της Πάτρας που έσπευσαν από το πρωί της Πέμπτης, μετά την γνωστοποίηση της υπουργικής απόφασης, ότι μπορούν να προχωρήσουν σε επιπλέον ανάληψη 120 ευρώ από την σύνταξη τους, στα υποκαταστήματα τραπεζών της πόλης.

Η προσέλευση των συνταξιούχων που δεν είχαν κάρτα ανάληψης και όλο αυτό το διάστημα από την μέρα που επιβλήθηκε το capital control την «έβγαλαν» με 120 ευρώ, ήταν μεγάλη με αποτέλεσμα να σημειωθεί το αδιαχώρητο σε όλα σχεδόν τα καταστήματα τραπεζών της Πάτρας.

Οι «ουρές» έφταναν μέχρι έξω από τα καταστήματα των τραπεζών, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έλειψε και ο εκνευρισμός από ορισμένους συνταξιούχους που περίμεναν μέσα στην ζέστη για να έρθει η σειρά τους.

Εκεί, όμως, που γινόταν πραγματικός πανζουρλισμός ήταν στα γραφεία που έβγαζαν κάρτες ανάληψης, προμηθεύοντας τους συνταξιούχους.

Οι περισσότεροι από τους συνταξιούχους μη έχοντας την ανάλογη σχετική εμπειρία στις αναλήψεις μέσω καρτών, χρειάζονταν ειδική εκπαίδευση από τους υπαλλήλους ή από συγγενικά τους πρόσωπα. Να σημειωθεί ότι εκτός από τους συνταξιούχους το επιπλέον ποσό των 120 ευρώ (πάντα για όσους δεν έχουν κάρτα ανάληψης) μπορούσαν να πάρουν οι άνεργοι από το σχετικό επίδομα που τους έχει καταβληθεί.