«Το δυνατό ΟΧΙ είναι στο χαρτοφυλάκιο των διαπραγματεύσεων αυτής της κυβέρνησης, προσδιορίζοντας τον έντιμο συμβιβασμό, που πρέπει να υπογραφεί μέσα στα πλαίσια της Ευρωζώνης και μέσα στην οικογένεια της ΕΕ» επισήμανε ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Στο Κόκινο 105,5».

Τόνισε ότι «ζούμε οριακές ώρες όπου είναι καθήκον μας να βγάζουμε προς τα έξω, προς τους άλλους Ευρωπαίους εταίρους, την εικόνα της εθνικής ομοψυχίας (με βάση το Κοινό Ανακοινωθέν που υπέγραψαν οι πέντε αρχηγοί)».

Ο κ. Κουίκ εκτίμησε ότι «αυτή την εθνική συνεννόηση από χτες τη χάνουμε, καθώς βλέπω αλλαγή στις κινήσεις του νέου πρόεδρου της ΝΔ. Φοβάμαι, ότι εξακολουθεί αυτό το κόμμα να το επηρεάζει το "σύνδρομο Σαμαρά", που τόσο πολύ το έχει ζημιώσει» και πρόσθεσε: «Περιμένω από το κόμμα που ίδρυσε ο Καραμανλής, να έχει - αν μη τι άλλο αυτήν τη περίοδο - μια πολύ διαφορετική και υπεύθυνη συμπεριφορά».

Επίσης, εξέφρασε τις αμφιβολίες του για τις εκ νέου συγκεντρώσεις στην πλατεία Συντάγματος λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν είναι το καλύτερο "δείγμα γραφής" προς τους Ευρωπαίους εταίρους, οι επερχόμενες συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, σήμερα για το ΝΑΙ και αύριο για το ΟΧΙ, που εκπέμπουν μια διχαστική εικόνα. Η λογική επιβάλλει να γινόταν μια συγκέντρωση, που να εκπέμψει τον άρρητο ευρωπαϊκό μας προσανατολισμό από όλους μας».