«Ουρές» στα ΑΤΜ των τραπεζών της Πάτρας, παρατηρούνται από τις πρωινές ώρες έως και τις βραδινές, ακόμα και μετά τα μεσάνυχτα.

Τα capital controls που μας επέβαλαν οι ξένοι εταίροι μας έχουν φέρει την εικόνα των «ουρών» στα ΑΤΜ στην καθημερινότητα μας, με δεκάδες Πατρινούς όλων των ηλικιών να περιμένουν με την σειρά τους να σηκώσουν το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.

Εκεί όμως που οι «ουρές» μεγαλώνουν στα ΑΤΜ, σύμφωνα με τα όσα έχουμε παρατηρήσει, τις τελευταίες ημέρες, δεν είναι τις πρωινές ή τις απογευματινές ώρες, αλλά τις βραδινές.

Ειδικότερα, λίγο πριν η ώρα πάει 24:00 και σημάνει το πέρασμα από την μία μέρα στην άλλη, γίνεται χαμός στα ΑΤΜ, με τις «ουρές» να μεγαλώνουν. Το παρατηρήσαμε αυτό κάνοντας μία βόλτα έξω από τις τράπεζες, στο κέντρο της πόλης.

Για παράδειγμα, «ουρά» είχε το βράδυ της Κυριακής, λίγη ώρα μετά την επισημοποίηση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος και του συντριπτικού «όχι», το ΑΤΜ σε τράπεζα απέναντι από την Ερμού.

Ίδιο περίπου το σκηνικό και σε τράπεζα κοντά στην πλατεία Γεωργίου αλλά και στην Γούναρη. Και στις τρεις τράπεζες αξίζει να σημειωθεί ότι από τα δύο ΑΤΜ που έχει η κάθε μία, μόνο το ένα έβγαζε χρήμα.

Όμως η παρατήρηση ότι τα ΑΤΜ «γεμίζουν» από κόσμο τις βραδινές ώρες μας έκανε να αναρωτηθούμε τι συμβαίνει.

Πηγαίνουν το βράδυ με στόχο να βρεθούν μπροστά στο ΑΤΜ λίγο πριν από τα μεσάνυχτα και στη συνέχεια, γνωρίζοντας ότι έχουν δικαίωμα ανάληψης μόνο μία φορά την ημέρα, ξαναπάνε, αφού περάσουν λίγο λεπτά μετά τις 12 για να σηκώσουν και πάλι.

Έτσι μέσα σε λίγα λεπτά της «σηκώνουν» το ποσό των 100 ευρώ. Ποσό που για τις μέρες που διανύουμε είναι ιδιαίτερα μεγάλο...