«Ουρές» είχαν τα περισσότερα ΑΤΜ της Πάτρας από το πρωί της Κυριακής έως το μεσημέρι.  Δεν ήταν λίγοι οι Πατρινοί που πριν από την κάλπη και μη έχοντας άλλα χρήματα επάνω τους, έσπευσαν στα ΑΤΜ των υποκαταστημάτων τραπεζών για να σηκώσουν 50 ευρώ.

Οι εκτιμήσεις που προκύπτουν με τα μέχρι στιγμής στοιχεία (και αυτό δεν έχει να κάνει με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος) είναι ότι οι τράπεζες τουλάχιστον για αυτήν την εβδομάδα θα μείνουν πιθανότατα κλειστές, ενώ το capital control ανεξάρτητα της συμφωνίας που αναμένεται να υπογραφεί με τους εταίρους (εφόσον όλα πάνε καλά) θα συνεχιστεί.

Έτσι, αρκετοί Πατρινοί, γνωρίζοντας ότι δεν έχουν δικαίωμα να σηκώσουν πάνω από 60 ευρώ, έχοντας όμως μπροστά τους τις υποχρεώσεις και τους λογαριασμούς που παραμένουν απλήρωτοι, προσπαθούν να σηκώσουν όλο αυτό το διάστημα, όσα περισσότερα χρήματα γίνονται.

Τα ΑΤΜ λοιπόν είχαν κόσμο και την μέρα του δημοψηφίσματος, ενώ όπως όλα δείχνουν η εικόνα των «ουρών» μπροστά από τα μηχανήματα που έχει γίνει πλέον ρουτίνα τις τελευταίες μέρες για όλους μας, θα συνεχιστεί.