Τα μικρότερα και προσθιοκίνητα μοντέλα της Mercedes θα παίζουν όλο και μεγαλύτερο ρόλο στη γκάμα της, από πλευράς όγκου πωλήσεων, όσο και στην κερδοφορία της.

Αυτός είναι και ο λόγος που για την επόμενη γενιά τόσο της A-Class όσων και των υπόλοιπων που χρησιμοποιούν το ίδιο πλαίσιο και θα αρχίσουν να παρουσιάζονται σταδιακά αρχής γενομένης από το 2018, η γερμανική εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει το σεβαστό ποσό του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε στο carzine η επένδυση αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα και περιλαμβάνει και αλλαγές στα εργοστάσια που εμπλέκονται στην κατασκευή των μικρών Mercedes. Χαρακτηριστικά ο Markus Schafer, μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας είπε πως «με το σχέδιο εκσυγχρονισμού του εργοστασίου στο Rastatt έχουμε θέσει τα θεμέλια για την επιτυχή παραγωγή της επόμενης γενιάς των compact μοντέλων μας. Θα επιτύχουμε σημαντική βελτίωση σε θέματα ευελιξίας και αποτελεσματικότητας. Ταυτόχρονα, θα ενισχύσουμε το ρόλο του συγκεκριμένου εργοστασίου, ως τη βασική γραμμή παραγωγής αυτοκινήτων αυτού του μεγέθους στο παγκόσμιο δίκτυό μας».