Γουλιές νοσταλγίας από τα χρόνια τα παλιά...

Καφές στα καφενεία της γειτονιάς, πολιτικές συζητήσεις που... ανάβουν φωτιές μεταξύ των θαμώνων, τραπεζάκια που απλώνονται έξω και βουτιές στην θάλασσα.

Λίγα πράγματα μοιάζει να έχουν αλλάξει στις παλιές εξοχές της Πάτρας, τις τελευταίες δεκαετίες κι όμως μια ματιά στις φωτογραφίες που ακουλουθούν αποκαλύπτουν μια Πάτρα μιας άλλης εποχής.

Η αλήθεια είναι πως η οικονομική κρισή μας έφερε πιο κοντά με τους γείτονες μας, με τους οποίους δεν τρέχουμε στο κέντρο για καφέ αλλά κοντά στο σπίτι μας.

Στα Βραχνέικα και στις Ιτιές, δημιουργήθηκαν χώροι εστίασης και αναψυχής, ενώ αρκετοί λουόμενοι κολυμπούν καθημερινά στην θάλασσα από τα Ροίτικα και μετά (προς βραχνέικα).

Αυτά τα μέρη στην ουσία ήταν οι τότε εξοχές της Πάτρας... Μετά κατοικήθηκαν σε μόνιμη βάση από ανθρώπους που τους θεωρούμε πολύ τυχερούς που μένουν σε όμορφα μεν, αναξιοποιήτα δε, μέρη!


Ιτιές...

Το ίδιο συνέβαινε και με τη σημερινή περιοχή του Φάρου. Τότε οι Πατρινοί κατέβαιναν στην περιοχή "Τσιβδί" (παραλία του Αγίου Ανδρέα) για μπάνιο και αναψυχή.

Σήμερα δεν κάνει κανείς μπάνιο εκεί, όμως είναι ένα πολύ αγαπημένο πάρκο για κάποιους που κάνουν βόλτες με ποδήλατα, αφήνουν τα κατοικίδια τους για να παίξουν στο γρασίδι, κάνουν τζόκινγκ αλλά και γιόγκα…


Φάρος...

Αυτές ήταν κατά κάποιο τρόπο οι δημοφιλείς περιοχές της Πάτρας!

Λίγο πιο πρόσφατα... Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ένα πολύ όμορφο βίντεο από την Πάτρα του 1977 που εκτός από την πλατεία Νόρμαν, θα δείτε και τα Βραχνέικα που τότε έκανε τα μπάνια του, ο λαός!

Οι φωτογραφίες του "τότε" είναι του paliapatras.gr!


1977 estate a patrasso platia norma e bagno vraxneika


Τα Σύνορα ήταν παλιά μια περιοχή όπου θεωρούνταν εξοχή!


Όπως και το Κουκούλι!