Το κλείσιμο των τραπεζών  και η αναγγελία του δημοψηφίσματος δεν έφερε μόνο επιπτώσεις στην εμπορική κίνηση και στην αγορά, αλλά επηρέασε και τις πληρωμές των υποχρεώσεων.

Όσοι χρωστούν, γνωρίζοντας ότι υπάρχει αβεβαιότητα ως προς το θέμα της ρευστότητας τις επόμενες ημέρες, δεν πληρώνουν. Η τάση αυτή έγινε αντιληπτή κυρίως στα ταμεία των δημόσιων οργανισμών και φορέων που συνήθως αυτή την περίοδο του μήνα, λίγο μετά την καταβολή των μισθών και των συντάξεων, είναι γεμάτα από χρήματα λόγω των καταθέσεων που γίνονται από τους πολίτες.

Αυτή τη φορά όμως ούτε στις Εφορίες της Πάτρας, δεν σχηματίστηκαν «ουρές», ούτε στα ταμεία του ΟΤΕ και φυσικά ούτε στην ΔΕΗ. Λίγοι και μετρημένοι ήταν όσοι πήγαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους αυτές τις μέρες.

Οι περισσότεροι, ξέροντας ότι το μεγαλύτερο ποσό που μπορούν να βγάλουν από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς είναι είτε 60 ευρώ, είτε το περισσότερο 120 ευρώ, προτίμησαν να κρατήσουν τα χρήματα τους για τις άλλες ανάγκες τους που έχουν να κάνουν με την διατροφή τους. Και εδώ που τα λέμε λογικό είναι…