"Φωνάζουν" οι κάτοικοι των συνοικιών έξω από το κέντρο της Πάτρας και μιλούν για εγκατάλειψη από πλευράς των φορέων, τονίζοντας προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να δώσουν λίγη σημασία και στις γειτονιές τους.

Για παράδειγμα οι κάτοικοι των Ζαρουχλείκων και συγκεκριμένα στην οδό Ευβοίας τονίζουν ότι ένας από τους κεντρικότερους δρόμους της συνοικίας τους είναι γεμάτος με λακκούβες που αποτελούν παγίδες για τα οχήματα που διέρχονται από εκεί και εγκυμονούν κινδύνους για τροχαία ατυχήματα. Ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να προχωρήσουν σε ασφαλτόστρωση του οδοστρώματος, φωνάζοντας η Πάτρα δεν είναι μόνο η Μαιζώνος, ούτε η Κορίνθου.

Παρόμοιες εικόνες συναντά κανείς και σε άλλες συνοικίες της Πάτρας, έξω από το κέντρο της πόλης. Στην Εγλυκάδα οι περισσότεροι από τους δρόμους δεν διαφέρουν από αυτόν της Ευβοίας στα Ζαρουχλέικα. Υπάρχουν πολλές λακκούβες, σε κεντρικούς οδούς από τους οποίους περνάνε δεκάδες αυτοκίνητα καθημερινά.

Στο Μπεγουλάκι, σε μία ακόμα συνοικία έξω από το κέντρο της Πάτρας, οι κάτοικοι της περιοχής τονίζουν ότι η πλατεία της – απέναντι από το Μέγαρο του ΟΤΕ – είναι μέσα στην εγκατάλειψη.

Τα χόρτα της πλατείας έχουν θεριέψει, τα φυτά που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας της έχουν ξεραθεί και γενικότερα ο όλος χώρος δείχνει να είναι αφιλόξενος προς τους κατοίκους, τους περίοικους και στα παιδιά της συνοικίας. Και δεν είναι μόνο αυτές οι συνοικίες, καθώς αυτή είναι η κατάσταση και σε άλλες γειτονιές έξω από το κέντρο, όπως είναι οι Ιτιές, η Λεύκα, η Περιβόλα, το Ψαροφάι κτλ.

Οι κάτοικοι, λοιπόν των συνοικιών έξω από το κέντρο της Πάτρας, εκεί που η σημερινή δημοτική αρχή έλεγε προεκλογικά ότι θα δώσει βάρος σε επίπεδο υποδομών και διαμόρφωσης χώρων, παραπονιούνται και μιλούν για εγκατάλειψη, τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν ξεχαστεί από τους φορείς και από τον Δήμο.