Η καρδιά του Χορευτικού Τμήματος Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, θα χτυπήσει την Δευτέρα 29 Ιουνίου και την Τετάρτη 1 Ιουλίου, όπου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια αποχαιρετιστήρια εκδήλωση του με κεντρικό θέμα την εγκατάλειψη…

Στη διάρκεια της διήμερης αυτής εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέρος της δουλειάς του χορευτικού μέσα από την διαδικασία επαφής - εκπαίδευσης & εκμάθησης του λαϊκού μας χορού στις σύγχρονες συνθήκες ζωής.

Το ξεχωριστό με την φετινή εκδήλωση των Χορευτικών Τμημάτων του Δήμου είναι ότι θα δώσει και πάλι ζωή σε ένα χώρο τέχνης που τα τελευταία χρόνια έχει εγκαταλειφθεί...

Στο Εργοστάσιο Τέχνης της Ακτής Δυμαίων.


Για την ακρίβεια, επειδή η εκδήλωση θα είναι υπαίθρια και επειδή ο εσωτερικός χώρος του Εργοστασίου παραμένει σε κακή κατάσταση, τα  Χορευτικά Τμήματα του Δήμου θα χορέψουν στον προαύλιο χώρο του θεάτρου.

Αξίζει να αναφέρουμε βέβαια πως για το στήσιμο της σκηνής βοήθησαν τα ίδια τα μέλη του χορευτικού βοηθώντας τους λιγοστούς ανθρώπους των συνεργείων του Δήμου.

Η επιλογή του έχει μία συμβολική σημασία: Το θέμα της εκδήλωσης και ο τίτλος της λέγεται «Εγκατάλειψη». Εγκατάλειψη του πολιτισμού, εγκατάλειψη της τέχνης, εγκατάλειψη των αξιών, σε έναν χώρο που έχει εγκαταλειφθεί και στον οποίο οι χορευτές του Δήμου πρόκειται να δώσουν με τον χορό τους, με την κίνηση τους και την τέχνης τους, ζωή.

Η παρουσία των πολιτών της Πάτρας αλλά και της ευρύτερης περιοχής θα είναι για όλους τους συντελεστές η επιβράβευση των προσπαθειών τους αλλά και δύναμη για την συνέχεια της δύσκολης πορείας τους, μέσα από τα δημιουργικά μονοπάτια της ερασιτεχνικής δημιουργίας.

Είναι δύο παραστάσεις με την παρουσίαση διαφορετικών χορών και χορογραφιών. Να σημειώσουμε πως την πρώτη ημέρα οι χοροί θα έχουν την συνοδεία ορχήστρας δίνοντας ένα διαφορετικό χρώμα στην όλη εκδήλωση. Μαέστρος στην ορχήστρα θα είναι η Δήμητρα Αψώμοτου.

Την γενική επιμέλεια της παράστασης έχει ο υπεύθυνος του χορευτικού Χρήστος Γιαννόπουλος.

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:


Δευτέρα 29 Ιουνίου


Τετάρτη 1 Ιουλίου