Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου του Υπουργείου Πολιτισμού, παρουσία τόσο των εκπροσώπων του Διεθνούς Φεστιβάλ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, όσο και των ανθρώπων του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

Το θετικό σε ότι έχει να κάνει με τη συνεδρίαση είναι ότι ανεπίσημα εγκρίθηκαν όλες οι εκδηλώσεις οι εκδηλώσεις που έχουν προταθεί από τους φορείς των δύο φεστιβάλ. Οι 11 από το Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ και  οι 12-13 από το Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Πατρέων.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι για πρώτη φορά οι ιθύνοντες των δύο φεστιβάλ έδειξαν να έχουν σύμπνοια ως προς τις εκδηλώσεις των δύο προγραμμάτων, κάτι που σχολιάστηκε και από τους ανθρώπους του ΚΑΣ.

Παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση από πλευράς Δήμου ο ίδιος ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, όπως και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Βασίλης Θωμόπουλος, ενώ από πλευράς ΟΚΠΕ το παρών έδωσε ο πολιτιστικός υπεύθυνος και επικεφαλής  της διοργάνωσης του 34ου Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος, Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος.