Ένα ξεχωριστό χρώμα θα έχει η φετινή αποχαιρετιστήρια εκδήλωση των Χορευτικών Τμημάτων του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

H εκδήλωση θα γίνει όπως κάθε χρόνο σε δύο μέρη, στις 29 Ιουνίου και στις 1 Ιουλίου. Το ξεχωριστό με την φετινή εκδήλωση των Χορευτικών Τμημάτων του Δήμου είναι ότι θα δώσει και πάλι ζωή σε ένα χώρο τέχνης που τα τελευταία χρόνια έχει εγκαταλειφθεί.

Στο Εργοστάσιο Τέχνης της Ακτής Δυμαίων. Για την ακρίβεια, επειδή η εκδήλωση θα είναι υπαίθρια και επειδή ο εσωτερικός χώρος του Εργοστασίου παραμένει σε κακή κατάσταση, τα  Χορευτικά Τμήματα του Δήμου θα χορέψουν στον προαύλιο χώρο του θεάτρου.

Ωστόσο, θα χρησιμοποιήσουν τον εσωτερικό του χώρο για να αλλάζουν και για αυτό προχώρησαν, σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr από το περασμένο Σάββατο, στον καθαρισμό του.

Μάλιστα, νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ορισμένα από τα μέλη του, προχώρησαν σε μία πράξη εθελοντισμού, βοηθώντας τους λιγοστούς ανθρώπους των συνεργείων του Δήμου, στο στήσιμο της σκηνής που θα φιλοξενήσει τους χορευτές (από εκεί είναι και η φωτογραφία του εξωφύλλου).

Η εκδήλωση λοιπόν των Χορευτικών Τμημάτων του Δήμου θα γίνει σε ένα χώρο που έχει εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια από τους φορείς και την πολιτεία.

Η επιλογή του έχει μία συμβολική σημασία: Το θέμα της εκδήλωσης και ο τίτλος της λέγεται «Εγκατάλειψη». Εγκατάλειψη του πολιτισμού, εγκατάλειψη της τέχνης, εγκατάλειψη των αξιών, σε έναν χώρο που έχει εγκαταλειφθεί και στον οποίο οι χορευτές του Δήμου πρόκειται να δώσουν με τον χορό τους, με την κίνηση τους και την τέχνης τους, ζωή.

Στέλνοντας, με αυτόν τον τρόπο, ένα άμεσο μήνυμα για τον νεκρωμένο αυτό χώρο τέχνης, προς όλους…