Θύμα σεξιστικής επίθεσης και χυδαίας συμπεριφοράς έπεσε φοιτήτρια της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών από καθηγητή της.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε τοπική εφημερίδα της Πάτρας η φοιτήτρια ζήτησε ακρόαση από τον καθηγητή της, καθώς επιθυμούσε να «ακυρώσει» την βαθμολογία της στο μάθημα του και να επιτύχει μεγαλύτερο βαθμό.

Ο καθηγητής την δέχτηκε, όμως κατά την διάρκεια της συνάντησης τους, έδειξε προκλητική αδιαφορία στην ανάλυση που έκανε η φοιτήτρια του, προκειμένου να δικαιολογήσει το αίτημα της.

Όταν ολοκλήρωνε την ακρόαση της, ο καθηγητής της «σφυρίζοντας» σχεδόν αδιάφορα, την ρώτησε τον βαθμό που της είχε δώσει. Πέντε του απάντησε αυτή για να της απαντήσει εκ νέου ο καθηγητής της, κάνοντας την γνωστή χειρονομία και λέγοντας της: «Και τρία οχτώ! Είσαι ευχαριστημένη τώρα;».

Η κοπέλα έφυγε αμέσως από την ακρόαση αναστατωμένη, αποχωρώντας από το γραφείο του καθηγητή της, με σκυμμένο το κεφάλι. Δεν έκανε επίσημη καταγγελία γιατί φοβήθηκε μη τυχόν δεν περάσει ποτέ το μάθημα του, όμως εκμυστηρεύτηκε τα όσα έγιναν στους φίλους της και στους δικούς της.

Το όνομα πλέον του συγκεκριμένου καθηγητή «ψιθυρίζεται» από στόμα σε στόμα στην Πανεπιστημιακή κοινότητα. Οι φοιτητές, πάντως, και ειδικότερα οι φοιτήτριες έχουν πέσει πολλές φορές θύματα σεξιστικών συμπεριφορών από καθηγητές που εκμεταλλευόμενοι την θέση τους φλερτάρουν ανοικτά ή αφήνουν σεξουαλικά υπονοούμενα κάθε τόσο.

Παίζοντας το, βλέπετε, άλλοτε «ωραίοι» και άλλοτε «ισχυροί», γνωρίζοντας ότι δύσκολα κάποιος θα τους καταγγείλει.

Κράτος εν κράτει δηλαδή…